Dator > hur man installerar drivrutiner på en bärbar dator utan diskettenhet

 • hur man installerar drivrutiner på en bärbar dator utan diskettenhet


 • Om drivrutinerna för din skanner, skrivare eller annan datautrustning kommit på en diskett och din bärbara dator inte har en diskettenhet, misströsta inte. I de flesta fall kan du enkelt få de filer du behöver från Internet, och de är oftast bättre, uppdaterade versioner av drivrutinen filer på din diskett. När du har filerna på datorn, installera drivrutinerna är en barnlek. Var uppmärksam på de typer föraren filen och du kan enkelt räkna ut hur man fortsätta med installationen

  Du behöver:
  minne eller extern hårddisk (oftast inte nödvändigt, se vägbeskrivning nedan).


  1.
  Titta på rutan fallet eller dokumentation som följde med produkten och försöka hitta en tillverkarens webbplats. Om du inte kan hitta en hemsida på förpackningen eller guider som följde med produkten, söka på tillverkarens namn på Internet. När du tycker webbplatsen, leta efter en kundsupport avsnitt och hittar ett område som erbjuder drivrutiner för nedladdning. Alternativt kan du prova att skriva namn och modellnummer för din hårdvara i webbplatsens sökruta (om tillgängligt). Ladda ner drivrutiner för din produkt.
  2.
  besöka en vän, datorbutik eller ett bibliotek som är en dator med en diskettenhet Om du inte kunde hitta drivrutiner på nätet i steg 1. (Om du slutfört steg 1 framgångsrikt, gå vidare till steg 3 nu. ) Dubbelklicka på diskettenheten ikon på skrivbordet eller "Den här datorn" område (som kallas "dator" i senare versioner av Windows). Tryck CTRL + A för att markera alla filer, högerklicka sedan och välj "Kopiera". Anslut ditt minne eller extern hårddisk. Om ett fönster inte startas automatiskt att visa dig filerna, dubbelklicka på ditt minne ikon i "Den här datorn" eller "Dator" område för att se vad den innehåller. Högerklicka i ditt minne fönster och klicka på "Klistra in" för att skriva föraren filer till den. Använd USB-minnet att kopiera föraren filer till din laptop.
  3.
  Undersök föraren filer du har på din dator. Om du märker zippade filer eller mappar, packa upp dem genom att dubbelklicka på dem att lansera en inbyggd extractor verktyget (i Windows XP och senare). Om du ser en. Exe eller installationsfilen efter att du har uppackade drivrutinsfilerna dubbelklicka på den för att starta filen. Enligt Computer Hope, många tillverkare paket förare med en setup fil som automatiskt installerar det du behöver. Om din produkt är tillverkare ingick en setup fil för att installera drivrutinerna med en guide, du färdig efter detta steg.
  4.
  Öppna Enhetshanteraren i Windows. För att öppna Enhetshanteraren i Windows XP, högerklicka på skrivbordet och välj "Egenskaper". Klicka på fliken "Maskinvara" och klicka sedan på "Enhetshanteraren". För att öppna Enhetshanteraren i Windows 7 eller senare klickar du på Start cirkeln. Typ "Enhetshanteraren" i sökrutan och klicka på "Enter" på tangentbordet.
  5.
  Hitta den enhet som du vill uppdatera om du läser drivrutiner för en enhet redan är installerad på ditt system. Högerklicka på enheten och välj "Egenskaper". Klicka på "Drivrutin fliken och" Uppdatera drivrutin "-knappen. I guiden som öppnas, lokalisera föraren filerna på datorn.
  6.
  Kontrollera Enhetshanteraren för att se till att den hårdvara du vill installera inte redan anges om du är installera ny hårdvara. Om du ser en post med samma namn som din nya hårdvara, ta bort den. Starta om datorn. Windows hittar ny hårdvara och starta en installationsguide. Peka guiden för att förarnas plats på din hårddisk när du blir tillfrågad.

  tips och varningar


 • Om du installerar ny hårdvara och Windows inte upptäcka den automatiskt när du startar, dubbelklicka på "Lägg till maskinvara" i Kontrollpanelen för att starta guiden maskinvaruidentifieringsfaserna.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur du justerar logitech trådlös mus

Relaterade artiklar


 • hur man installerar drivrutiner på en bärbar dator utan diskettenhet
 • hur man använder TV ut på en Dell Inspiron 600
 • hur man hittar numret service tag på en Dell-dator
 • hur man helt formatera ett SD-kort
 • hur du justerar logitech trådlös mus
 • hur man gör en systemåterställning på en Toshiba laptop
 • hur man gör en minnesuppgradering på en Dell-dator
 • felsökning av en Logitech v470 bluetooth Cordless Laser Mouse
 • hur du infogar en micro sd
 • hur du vill justera bläckpatronerna i HP D2660