Dator > hur man demonterar en Compaq Presario M2000

 • hur man demonterar en Compaq Presario M2000


 • Även om det kan verka skrämmande i början, demontering en bärbar dator är något vem som helst med lite tid och vägledning kan göra. Om du äger en Compaq Presario M2000, lära sig att ta isär den bärbara datorn kan du utföra din egen underhåll och reparationer, sparar du pengar på reparationer. Compaq släppte M2000 under 2005, så det är osannolikt den bärbara datorn fortfarande omfattas av garantin. Den M2000 är samma som HP ze2000, så denna guide kommer att arbeta för att modellen och

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Elektrostatisk handled band.
  Antistatisk väskor.
  Gem.


  1.
  Koppla ur strömkabeln och alla skrivare, bildskärmar eller andra yttre enheter som du har bifogat din M2000. Lägg den bärbara datorn nedåt på ett bord, med fronten på den bärbara datorn mot dig. Ta bort batteriet genom att skjuta spärren till vänster. Den främre delen av batteriet kommer att dyka upp. Vrid batteriet mot baksidan av den bärbara datorn för att frigöra den från den bärbara datorn basen.
  2.
  Leta reda på hårddisken på höger sida av den bärbara datorn. Ta bort de två skruvarna som håller hårddisken locket på plats och ta av locket. Hårddisken kommer att ha en mylar fliken på den för att ta bort den. Ta tag i fliken och lyft upp på vänster sida av hårddisken tills den kopplas från moderkortet. Dra hårddisken rakt upp för att ta bort det från hårddisken viken.
  3.
  Bort den enda skruv håller den optiska enheten på plats. Stick i slutet av en böjd gem i skivfacket release hål på den optiska enheten, som ligger på framsidan av disken facket. Detta kommer att mata ut skivfacket. Ta tag i facket och skjut den optiska enheten ur den bärbara datorn basen.
  4.
  Ta bort minnesmodulerna. Minnet utrymmet är beläget i centrum av M2000. Ta bort de två skruvarna som håller locket på plats och ta av locket. Använd fingrarna för att sprida spärrarna på sidorna av minnesmodulerna och skjut modulerna ur sina socklar.
  5.
  Ta mini PCI-kortet genom att först ta bort den sista luckan på botten av M2000. Ta bort skruvarna på locket och ta av locket för att avslöja mini PCI-kortet. Koppla den vita och svart trådlös antennkablarna från kortet. Bred ut spärrarna på sidorna av kortet och dra ut den ur uttaget. Koppla bort antennkablarna från klippet som förbinder dem med den bärbara datorn basen.
  6.
  Ta bort tangentbordet locket och LED ombord genom att först ta bort de två skruvarna i batterifacket. Dessa håller tangentbordet locket på plats. Vänd din bärbara dator över och öppna den. Skjut in en platt skruvmejsel i skåran bakom "F1" knappen för att låsa upp tangentbordet locket. Gör samma sak på "F5" F11 "och" Infoga "-knapparna. Dra täcka upp för att ta bort den. Lysdioden styrelsen är under locket. Koppla bort datakabeln från moderkortet och ta bort de två skruvarna som håller styrelsen på plats. Ta bort tavlan.
  7.
  Ta bort tangentbordet genom att först ta bort de fyra skruvar som håller tangentbordet på plats. Lyft den bakre änden av tangentbordet upp och tippa över så att det vilar med ansiktet mot handflatan resten av din M2000. Koppla bort datakabeln från moderkortet och ta bort tangentbordet.
  8.
  bort i teckenfönstret genom att först koppla bort videokabeln från moderkortet. Koppla den trådlösa antennkablarna från klipp som förbinder dem med den översta luckan på din bärbara dator. Ta bort de sex skruvarna som håller displayen på plats. Lyft displayen bort av den bärbara datorn basen.
  9.
  Bort basen inneslutningen genom att ta bort de tre skruvarna på ovansidan av laptopen ansluter toppen till botten inneslutningen. Vänd den bärbara datorn och lägg den upp och ner med fronten mot dig. Ta bort de 18 skruvarna som håller basen inneslutningen på plats. Lyft den bakre delen av basen inneslutningen tills det kommer fri från den bärbara datorn. När det är gratis, skjut tillbaka den att ta bort den.
  Tio.
  Koppla ur och ta bort eventuella kvarvarande komponenter inklusive högtalare, Bluetooth-modul och USB-kort. Alla är avlägsnas genom samma förfarande. Koppla bort kablarna från moderkortet och ta bort skruvarna på komponenter på plats. Lyft komponenter rakt upp för att ta bort dem.
  11.
  Koppla bort fläktkabeln löper från kylaggregatet till moderkortet. Ta bort de tre skruvarna som håller kyla på plats och lyft den rakt upp för att ta bort den. För att ta bort CPU, Vrid låsskruven motsols tills det klickar. Ta tag i CPU i kanterna och lyft den rakt upp. Sätt CPU i en antistatisk påse för förvaring.
  12.
  Ta bort moderkortet genom att först koppla bort pekplattan kabeln och ta bort de fem skruvarna som håller moderkortet på plats. Lyft upp den genom att den vänstra sidan och ta bort den från höljet.

  tips och varningar


  Håll
 • koll på alla dina skruvar och vart de går för när du monterar din M2000.
 • Använd alltid en elektrostatiska handled band för att förhindra statisk elektricitet från att skada din laptop.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man installerar SoundMAX drivrutiner på en Lenovo T61

Relaterade artiklar


 • hur du återvinner tomma bläckpatroner
 • hur man kan förbättra bärbara prestanda
 • hur man byter en cyan patron
 • hur att helt radera hårddisken på CNET
 • hur man gör en systemåterställning på en Toshiba laptop
 • hur man installerar drivrutiner på en bärbar dator utan diskettenhet
 • hur man öppnar fallet på en Macintosh G4 torn
 • hur du vill justera bläckpatronerna i HP D2660
 • Inaktivera reportern äpple problemet
 • hur du säkerhetskopierar data till en extern hårddisk