Dator > hur du säkerhetskopierar data till en extern hårddisk

 • hur du säkerhetskopierar data till en extern hårddisk


 • Säkerhetskopiera dina data till en extern hårddisk kan du hålla dina data säkra och använda den när det behövs. Vikten av att säkerhetskopiera data till en bärbar extern hårddisk är i allmänhet förverkligas av dem som tidigare har förlorat data från datorn kraschar och virus. Undvik att förlora data, rekommenderas för dator ägare att se till att de regelbundet säkerhetskopiera sina viktiga data

  Du behöver:.
  Extern hårddisk
  . USB-port på den berörda datorn.


  1.
  Utvärdera storleken på filer som du kommer att säkerhetskopiera. Grafik, ljud-och videofiler upptar mer utrymme än vanliga textfiler. Du behöver en extern hårddisk på ca 20 GB eller mer beroende på dina behov av säkerhetskopiering.
  2.
  Klicka på "Start"-menyn på din dator. Klicka på "Den här datorn" och klicka på den enhet där filer och mappar du vill säkerhetskopiera.
  3.
  Skapa en mapp för säkerhetskopia. Högerklicka på ett tomt utrymme i fönstret. Välj "New". Välj "mapp". En ny mapp kommer att visas. Klicka på textrutan under den nya mappen och skriv in ett namn på mappen. "Backup" fungerar bra.
  4.
  Klicka på "Backup"-mappen för att öppna den. Skapa fler nya mappar och ge dem lämpliga namn med anknytning till de filer och mappar som du säkerhetskopierar. Dessa nya filer inne i "Backup"-mappen kallas undermappar.
  5.
  Sortera data som du vill tillbaka upp i undermappar. För varje av de filer och mappar du vill säkerhetskopiera, högerklicka på filen eller mappen och välj "Kopiera". Klicka på den mapp du vill lagra data i att öppna den. Högerklicka någonstans i mappen och välj "Klistra in. "Att ta sig tid nu att se till den externa hårddisken kommer att organiseras genom att sortera dina data kommer att hjälpa dig att spara tid och försämringen i det långa loppet.
  6.
  Tillbaka ur din nyligen skapade och mappar och undermappar genom att klicka på bakåtpilen längst upp i fönstret. Klicka på pilen tills du är i den mapp som innehåller dina "Backup"-mappen. Lämna mappen öppen.
  7.

  Anslut den externa hårddisken till datorn genom att ansluta USB kabeln till USB-porten på datorn. Vänta för föraren att installera om detta är din första användningen.
  8.
  Öppna din externa hårddisk. För att göra detta, klicka på "Start"-menyn. Klicka på "Den här datorn" och klicka på ikonen som representerar din hårddisk. Ett fönster som representerar den externa hårddisken kommer att öppnas.
  9.
  Gå tillbaka till mappen som innehåller dina "Backup"-mappen. Klicka på "Backup"-mappen och håll nere musknappen i. Dra och släpp den valda filen på din externa hårddisk lagringsenhet. Om du vill dra, fortsätta hålla i musknapp medan du drar muspekaren över till den externa hårddisken. Att släppa filerna, släpper musknappen när du är inuti fönstret representerar hårddisken. Vänta tills överföringen är klar. Tiden kommer att variera beroende på mängden data i din backup.
  10.
  Mata den externa hårddisken när säkerhetskopieringen är klar genom att högerklicka på enheten ikonen i aktivitetsfältet, på skrivbordet. Koppla ur hårddisken när datorn visar ett meddelande som säger att det är säkert att göra så.

  Tips och varningar


 • Kontrollera att du valt extern hårddisk är slitstarka.
 • Välj en extern hårddisk som har ett större minne än du behöver, så att du kan göra framtida backuper också.
 • Ansökningar kan inte bara kopieras till extern hårddisk lagring. Om det behövs, ladda ner dem från Internet eller installera dem från deras källa diskarna.
 • Ta inte bort den externa hårddisken förrän datorn anser att det är säkert att ta bort hårddisken.
 • Undvik att förlora data från en skadad hårddisk, hålla din externa hårddisk borta från värme och solljus.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man tillbaka en laptop till hk för reparationer

Relaterade artiklar


 • hur du säkerhetskopierar data till en extern hårddisk
 • hur du återvinner bläckpatroner Brother
 • hur man byter en bläckpatron
 • hur man installerar drivrutiner på en bärbar dator utan diskettenhet
 • hur man installerar en samsung enad skrivardrivrutin
 • hur du återvinner tomma bläckpatroner
 • hur du lägger till ytterligare en skärm till en bärbar dator
 • hur man använder TV ut på en Dell Inspiron 600
 • felsökning av en Logitech v470 bluetooth Cordless Laser Mouse
 • hur du vill justera bläckpatronerna i HP D2660