Dator > hur man byter en bläckpatron

 • hur man byter en bläckpatron


 • Bläckstråleskrivare är en vanlig typ av skrivaren som skapar digitala bilder med olika storlekar på olika färgade flytande bläck droppar. De är nästan alltid används med datorer, även om vissa allt-i-ett-modeller kan också stå ensam som en kopieringsmaskin. Fyra stora företag producerar de flesta bläckstråleskrivare: Epson, Lexmark, HP och Canon. Varje skrivare har små variationer på hur den öppnas och kommer att ha sin egen typ av bläck, så finns i skrivarens handbok för exakta detaljer. En grundläggande uppsättning instruktioner hjälper dig att byta ut bläcket i nästan alla vanliga bläckstråleskrivare, så länge du har rätt bläck.

  Du behöver:
  bläckstråleskrivare manuell


  1
  Köp rätt bläck för din bläckstråleskrivare. . . Om du är osäker, skriv in ditt modellnummer på skrivarens tillverkare webbplats eller ring din lokala butik kontorsmaterial. Installera fel sorts bläck kan skada skrivaren, så se när den kommer att det matchar numret på framsidan eller baksidan av skrivaren.
  2.
  Slå på skrivaren. Alla bläckstråleskrivare måste vara påslagen, men inte nödvändigtvis kopplade till en dator, för att ändra bläck. Skrivaren har antingen en LCD-skärm eller en serie knappar med blinkande lampor som gör att du vet vilka bläckpatroner är låg.
  3.
  Öppna skrivaren. På en liten, grundläggande skrivare, ett handtag på framsidan eller på båda sidor om skrivaren drar upp den övre plastbit som fungerar som lock. På större allt-i-ett modeller, hela kopiatorn facket eller scanning säng lyfter upp, så hitta handtaget under magasinets framsida. Pappersfacket kan behöva vara öppen för att detta ska fungera. Vissa bläckstråleskrivare har också en cover på bläcket facket, antingen grå, svart eller vitt, och det kan öppnas genom en spak på sidan eller en liten spärr på framsidan som du kan haka med tummen.
  4.
  Ta bort de gamla bläckpatroner. För smala slag, grepp fram och bak och dra rakt upp. För tjockare bläckpatroner, grepp sidorna och dra uppåt. Om de inte lätt lossnar när du drar upp, försöker trycka ner allra längst fram för att luta den framåt och sedan dra uppåt och mot dig själv i en vinkel.
  5.
  Skaka den nya patroner och ta försiktigt bort alla plastförpackningar och plastflikarna. Vissa har även ett plastskydd på undersidan som måste vridas av. Skaka inte bläckpatronerna efter att alla förpackningar är bort eftersom det kan spruta bläck. Skrivaren kommer att ha tydligt markerade platser för varje färg av bläck, så ställ upp brevet eller färg i sitt spår och tryck bestämt nedåt tills du känner att bosätta sig och hör ett "klick".
  6.

  Stäng alla lock och vänta, med skrivaren fortfarande på, medan skrivaren huvudet återställs. Det tar vanligtvis ett par minuter. När surrande ljud stopp, skriva ut en testsida.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man helt formatera ett SD-kort

Relaterade artiklar


 • hur man helt formatera ett SD-kort
 • hur man byter en bläckpatron
 • hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV