Dator > Hur man monterar en dator fläkt

 • Hur man monterar en dator fläkt


 • Datorfläktar är en av de viktigaste delar av utrustning i en dator. Värme som är tillåtet att bygga upp i maskinvaran orsakar skador och försämrar det system som tiden går. Fans hålla datorn fallet och hårdvara svalna och bidra till att öka livslängden på hårdvara genom att avleda värmen ur ärendet genom fläkten. Det är också viktigt att kontrollera fläktarna ibland för att se de fungerar och körs på rätt hastigheter. Installera så många fans som är fallet kan hålla rekommenderas att öka mängden luftflöde.

  Du behöver:
  Philips skruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.

  öppna höljet


  1.
  Koppla ur datorn och låta det sitta i några minuter och avlasta eventuella byggt upp elektroniska laddningar i hårdvara. Detta kommer att garantera säkerheten för installationsprogrammet och förhindra skada på datorn
  2.
  Ta bort sidostycket av datorn genom att lossa några skruvar på baksidan av maskinen. Vissa datorer har också en spärr som ska aktiveras medan glider av panelen.
  3.
  Läs instruktionerna som följer med fläkten förpackningen och se till att inga särskilda instruktioner för fläkthastighet eller makt. De flesta fans kommer med hårdvara för installation och en nätsladd att leverera ström till fläkten.
  4.
  Ta bort eventuella oönskade eller trasiga fläktar genom att försiktigt ta ut nätsladden från moderkortet eller nätaggregatet enhet. Skruva den hårdvara som håller fläkten på plats och ta bort fläkten från kajen.

  Installera Fan


  1.
  Montera fläkten med de medföljande hårdvara så att den är vare sig uttömmande eller ritning luft, beroende på ditt ärende kräver. För att underlätta detta, några fans har en pil som avslöjar riktning av luftflöde.
  2.
  Bestäm vilken typ av effekt som krävs för att köra fläkten. De flesta fans kommer med ett alternativ för antingen tre-pin ström från moderkortet, eller fyra pin strömkontakt möjlighet att installera med nätaggregatet. Om en tre-pin sladden tillhandahålls, leta efter tre små stift som sträcker sig från moderkortet längs kanten och ansluter dem till i sladden. En fyra-pin strömkabel behöver bara anslutas till en öppen fyra stift nätsladden.
  3.
  tillbaka sidopanelen i fallet och anslut nätsladden till datorn.
  4.
  Slå på datorn och se till att fläktarna fungerar korrekt och avluftningen som avsett.
  5.
  Tweak hastigheter på fläkten med hjälp av program såsom fläkthastighet eller program moderkort medföljer datorn.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man gör en minnesuppgradering på en Dell-dator

Relaterade artiklar


 • hur du återvinner bläckpatroner Brother
 • hur du lägger till ytterligare en skärm till en bärbar dator
 • hur du vill justera bläckpatronerna i HP D2660
 • hur man gör en minnesuppgradering på en Dell-dator
 • hur du ställer in en stationär dator
 • Inaktivera en pekplatta i en hp laptop
 • hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV
 • hur att helt radera hårddisken på CNET
 • hur man helt formatera ett SD-kort
 • Hur man monterar en dator fläkt