Dator > hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV

 • hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV


 • Om din Hewlett Packard datorskärm går dåligt, eller om det bara är för liten för dina behov kan du dra nytta av din tv: s förmåga och ansluta datorn till den. Processen liknar ansluter till din bildskärm, förutom att de hamnar på TV kanske inte alltid stämmer med de portar på din dator. Om du behöver ändra från en hamn till en annan, men du kan köpa bara en adapter. Metoden du använder för att ansluta datorn till din TV kommer att bero på vilken typ av port du vill använda på tv, 15-stifts eller HDMI.

  Du behöver:
  med 15-stifts videokabel
  . DVI-till-15-pin adapter.
  HDMI-kabel.
  DVI-till-HDMI adapter.

  femton-stifts kontakt på TV: n


  1.
  Anslut ena änden av en 15-pin videokabel, även kallad en VGA-kabel till motsvarande port på baksidan av tv.
  2.
  Anslut den andra änden av 15-stifts videokabeln till 15-stifts port på baksidan av din dator. Om din HP-modellen inte har en 15-pin port, bifoga slutet av kabeln till en DVI-till-15-pin adapter och koppla in adaptern i baksidan av HP datorn. DVI-porten har 24 fyrkantiga hål precis intill en horisontell linje.
  3.
  Slå på din TV och din HP-dator.
  4.

  Tryck på "Input" eller "Source"-knappen på TV-fjärrkontrollen. Namnet önskad signal varierar beroende på din TV-modell, men det borde vara "PC", "PC-IN" eller "VGA". Bläddra till det alternativet och tryck på "Enter" på fjärrkontrollen.

  HDMI-kontakten på TV: n


  1.
  Anslut ena änden av HDMI-kabeln till HDMI-porten på baksidan av TV. Om din tv har mer än en HDMI-port, leta efter ett nummer bredvid var och en. Anslut kabeln till porten "1. "
  2.
  Sätt i den andra änden av HDMI-kabeln i HDMI-porten på grafikkortet på baksidan av HP PC. Om HP inte har någon HDMI-port, koppla in kabeln till en DVI-till-HDMI adapter och därefter adaptern till DVI-porten på baksidan av datorn.
  3.

  Sätt på både TV och din HP-dator.
  4.
  Tryck på "Källa" eller "Input"-knappen på TV-fjärrkontrollen. Bläddra nedåt i listan över alternativ tills du ser "HDMI" eller "HDMI-1. " Tryck "Enter" på detta alternativ för att se din HP-dator skärm på din TV.

  Tips och varningar


 • Om du vill ansluta audio också, köra en ljudkabel från datorns ljudkort till ljudporten intill hamnen du använt i baksidan av tv.

Previous:nothing Next:hur man helt formatera ett SD-kort

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV
 • hur man helt formatera ett SD-kort