Dator > Hur bränner jag DVD-skivor med G5 Mac?

 • Hur bränner jag DVD-skivor med G5 Mac?


 • Apple Computer gjorde inte G5 Macintosh särskilt länge innan bolaget bytte till Intel-processor. Power Macintosh G5 torn gjordes mellan 2003 och 2005, medan iMac gjordes under 2004 och 2005. De var betydligt snabbare än den föregående generationen av Mac-datorer, G4S, men överträffas av den Intel-baserade modeller "hastigheter. De är moderna nog dock att bränna CD och DVD på respektabla hastigheter

  Du behöver:.
  DVD-bränning
  . DVD-brännare.
  Tomma DVD-skivor.


  1.
  reda på om din G5 Mac har en DVD-brännare inbyggd i. Om du har ett torn, som kallas DVD-brännare SuperDrive kom standard med det. Men om du har en G5 iMac, kan du ha en Combo Drive, vilket betyder att den bara läser dvd-skivor, men inte skriva dem. I detta fall behöver du en extern DVD-brännare. Du kan ansluta en sådan extern optisk enhet med antingen USB eller Firewire-portar.
  2.
  Installera DVD-bränning om du vill ha lite mer kontroll över hur dvd brinner än Mac OS X. Programvara från tredje part kan tillhandahålla mer frivillig verktyg för att bränna DVD-skivor. Du kan bränna filmer, låtar och data till DVD-skivor mer effektivt på detta sätt, men du behöver inte mer programvara än den som följde med G5 Mac.
  3.
  Använd den inbyggda skivbrännarprogram att skapa grundläggande DVD-skivor med G5 Mac. Det finns flera sätt att göra detta. Det snabbaste, Apple Computer säger, är att sätta in en tom skiva i den optiska enheten och dubbelklicka på ikonen när den visas. Dra sedan de filer du vill på DVD till ikonens Finder-fönstret. När du har ordnat filer och bytte namn någon som du väljer, gå till "Arkiv"-menyn och sedan "bränna". Detta fungerar i Mac OS X 10. 4 Tiger, MacOS X 10. 5 Leopard och Mac OS X 10. 6 Snow Leopard. Du kan också helt enkelt använda "Burn"-funktionen genom att öppna en "ny Burn mapp". Gör detta genom att klicka på "Actions"-knappen i alla öppna Finder-fönster. Det ser ut som en liten växel. Sedan dra filer till "Burn Folder" och klicka på "Bränn" i Finder-fönstret.
  4.
  Öppna iDVD För större kontroll över DVD-produktion. Det här programmet arbetar främst att bränna DVD-skivor med bilder och ljud, såsom hemlagad digitala filmer. Det ger dig möjligheter att skapa knappar och menyer för att producera DVD-skivor som kan spelas i TV-top DVD-spelare. Det fungerar inte för att helt enkelt kopiera data till DVD. Det är en del av iLife program som levereras som standard med G5 och andra Macintosh-datorer.


Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur man installerar en andra hårddisk i en HP Media Center PC

Relaterade artiklar


 • Skriva ut på A2 kuvert
 • Hur felsöker jag en Sony Vaio VGC-rb44g som inte startar?
 • hur du döljer mac muspekaren
 • hur man bestämmer utbudet datorkraft
 • hur du uppgraderar hårddisken för en Power Mac G5
 • Hur tar jag en Dell-dator torn isär?
 • hur man ansluter en trådlös dator till hardwired skrivare
 • hur man kan jämföra kort Radeon video
 • hur man återställa raderade filer från flash-enhet
 • specifikationerna för en Dell Latitude D400