Dator > hur man reparera en BenQ bildskärm

 • hur man reparera en BenQ bildskärm


 • Benq-skärmen är en plattskärms-, flytande kristaller (LCD) konstruerade skärm som tyvärr kan drabbas av ett antal potentiella brister på samma sätt som motsvarande LCD-skärmar. Samtidigt öppna upp datorn och försöker reparera bakgrundsbelysning problem och LCD fel kabel kan verka skrämmande, utföra sådana självläkande med endast en Phillips-huvud och en skruvmejsel. Ingen tidigare erfarenhet av BenQ bildskärm eller LCD monitor reparationer krävs. Tänk att man öppnar den bildskärmens fall kan upphäva garantin.

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel
  . Skruvmejsel.


  1.
  Kontrollera VGA-kabel mellan Benq bildskärmen och datorn. Kontrollera att skärmen och datorn fortfarande är ansluten och att denna kabel inte har lossnat. Kontrollera även att kabeln för Benq-skärmen är på plats i vägguttag eller överspänningsskydd.
  2.
  Justera skärmens ljusstyrka BenQ bildskärm om bildskärmen visas för mörk eller tom helt svart. Inställningar som har oavsiktligt rullat hela vägen ner kommer att resultera i en skärm som verkar vara trasig. Hitta ljusstyrketangenterna på botten ansiktet på monitorn.
  3.
  Stäng av Benq skärm och koppla den från datorn den är ansluten till.
  4.
  Öppna BenQ bildskärm upp för felsökning. Ramen är den plastbiten som omger själva skärmen, och det kommer att finnas tätningar eller tak längs ram som döljer bildskärmens skruvar för design skäl. Ta bort dessa tätningar med hjälp av fingrarna eller på kanten av en skruvmejsel.
  5.
  Ta bort BenQ bildskärm bezel skruvar med hjälp av en Phillips-skruvmejsel. Bänd bezel försiktigt bort och lägga det åt sidan.
  6.
  Kontrollera Benq bildskärmens inverter kabel om monitorn har varit mörk efter att ha kontrollerat ljusstyrka. Denna svarta kabeln ligger uppe på och ansluter till den gröna omriktaren på den nedre delen av de exponerade displayen. Om det är bortkopplad från styrelsen, inte skärmens bakgrundsbelysning.
  7.
  Dra upp något på sidan av omriktaren kabeln uttaget på omriktaren ombord. Det är där omriktaren kabeln ska bo. Skjut kabeln igen och tryck ner ordentligt för att fastställa uttaget tillbaka i låst läge. Det här kommer att säkra omriktaren kabeln.
  8.
  Avlägsna metall fästena på båda sidor av exponerade BenQ bildskärm om omriktaren kabeln var inte frågan. Det kommer vara två till tre skruvar i varje fäste, beroende på din exakta bildskärmsmodell. Ta bort dessa med kryssmejsel.
  9.
  Dra tillbaka skärmen en aning från den bakre hölje av BenQ nu övervaka att konsolen är borttagna. Du kommer att kunna se LCD flatkabeln som går från baksidan av skärmen till ett uttag på skärmen. Liksom omriktaren kabeln uttaget, lyft upp på den här att återinföra LCD-kabeln om den har lossnat, tryck sedan ner på sockeln för att låsa den på plats igen.


Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur du aktiverar HDMI på en Lenovo 2764

Relaterade artiklar


 • hur gör jag koppla in Qwest bredband till en dator?
 • specifikationer av ett ATI all in wonder 9600
 • hur man återställa raderade krypterade filer
 • hur man använder en skärm äpple biograf med en PC
 • hur man installerar en HP psc 1315 skrivare
 • Definitionen av ljud drivrutiner för XP
 • hur man ändra storlek på en partition i OS X
 • Hur återställer jag lampan på en Hitachi CP-sx 5600 projektor?
 • Hur man använder en Canon PIXMA 3000 som en kopieringsmaskin
 • hur man tar betalt en Lenovo bärbar dator i Storbritannien