Dator > hur du kör SLI grafikkort

 • hur du kör SLI grafikkort


 • Även 3dfx myntade begreppet "SLI" (Scan-Line Interleave) för att beskriva sitt sortiment av grafikkort, Nvidia ändrat termen för Scalable Link Interface efter att ha köpt ut 3dfx år 2004. Enligt Nvidia, förbättrar SLI grafikprestanda i 3D-spel genom att koppla ihop två grafikkort tillsammans. Konfigurationen, liknande koncept som dual-core processor, ger kort att dela bördan av grafik bearbetning, utför fler instruktioner samtidigt än vad som är möjligt med ett enda kort

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  Antistatarmband.
  SLI-brygga.
  Driver skivan (medföljer korten).


  1.
  Kontakta ditt moderkort manual eller tillverkarens hemsida för att se till att den är kompatibel med din SLI-kort. Se till att dina kort är av samma modell.
  2.
  Klicka på "Start" i nedre vänstra hörnet av skärmen och välj "Kontrollpanelen" från menyn alternativ. Välj "enhetshanteraren" och "adapters display. " Högerklicka på grafikkortet och välj "avinstallera". Starta om datorn om man säger till dig att göra det. Hoppa över det här steget om du inte redan har ett grafikkort installerat.
  3.
  Stäng av datorn och koppla bort den. Ta bort skruvarna på sidostycket av datorn och ta bort panelen. Om din dator inte har en avtagbar panel, kontrollera din manual för instruktioner om hur du kommer åt moderkortet.
  4.
  Clip ena änden av antistatarmband till en bit metall inuti din dator. Fäst den andra änden till din handled så att den är i kontakt med huden.
  5.
  Leta ditt moderkort. Den består av ett kretskort med kopplingar igång för att alla datorns viktigaste delar, inklusive din hårddisk, nätaggregat och hårddisk. Om du har ett grafikkort redan installerat, kommer det att bli en mindre, rektangulär kretskortet bifogade kant-vis att moderkortet via en lång, tunn slot.
  6.
  Bort befintlig video kort installerat på ditt moderkort. Borttagning varierar från modell till modell. Normalt krävs det att ta bort en skruv och dra ur kortet från moderkortet uttaget.
  7.
  Leta efter en övergång nära grafikkortet slot som ger alternativen "enda" och "dubbel" eller något liknande resonemang. Om denna växel är närvarande, ställ in den på "dubbel". Sätt de nya korten i skårorna sida vid sida med mjuka, jämnt tryck.
  8.
  Plug några sladdar från din video kort till motsvarande uttag på moderkortet. Dessa ansluter dina kort antingen till elnätet eller en "enkel Plug Molex. " Dessa är inte på alla grafikkort.
  9.
  Anslut kort till varandra med "bro. "Bron är en kort kabel som kommer med SLI-kompatibla moderkort. Det har en kontakt i vardera änden som motsvarar uttag på korten. Rikta bron guide pilar med dem på kortet uttagen.
  10.
  Sätt några skruvar och fäst alla fångster att ditt moderkort kräver att säkra korten på plats. Ersätt din dators lucka.
  11.
  Starta datorn och sätt föraren skiva som medföljde grafikkortet. Följ instruktionerna för att installera drivrutinerna på datorn. Högerklicka på skrivbordet och klicka på "Nvidia Control Panel. " Välj "3D-inställningar" och gå till "set SLI-konfiguration. " Följ instruktionerna för att aktivera SLI.

  Tips och varningar


 • Repa inte ditt moderkort.

Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur man använder en mikrofon för karaoke på en PC

Relaterade artiklar


 • hur du överför data dator med en USB-kabel
 • hur man gör högtalarna på en bärbar dator låter bättre
 • hur man handlar en laserskrivare
 • hur man lär sig datormusen
 • hur man installerar en HP Deskjet 6800 för trådlös
 • instruktioner för HP Deskjet F340
 • historia LCD datorer
 • Hur uppgraderar jag hårddisken storlek för en Tecra A5-s416?
 • hur man installerar ett grafikkort i en HP Pavilion dv9000
 • specifikationer för ett Dell S2409W LCD