Dator > hur du ansluter kringutrustning till datorer

 • hur du ansluter kringutrustning till datorer


 • Termen dator används vanligen för att hänvisa till din bildskärm, tangentbord, mus, högtalare och så att husen alla dina systemkomponenter. Detta är en felaktig benämning: Datorn är egentligen bara så att husen de systemkomponenter och allt annat anses vara en "perifer". Generellt kan datorer passar endast i sina respektive portar på baksidan av datorn ett sätt utan att tvinga dem. Undantagen från detta är tangentbordet och musen kringutrustning och högtalarkabeln, men i båda dessa fall hamnar och pluggar vanligtvis färgkodad.

  Du behöver:
  CMOS batteri
  . Phillips skruvmejsel.


  1.
  Ställ tangentbordet rakt framför där du kommer att arbeta och ställa in musen till höger om du är högerhänt eller vänster om du är vänsterhänt. Kör tangentbord och mus till baksidan av datorn och koppla in dem i PS /2 portar, med tangentbordet går in i vänstra hamnen och musen går in i rätt port. Om de hamnar som är placerade vertikalt, kommer det att finnas ett tangentbord ikon och en mus bredvid varje port. Om tangentbordet och /eller mus är USB, koppla in dem i USB-portarna.
  2.
  Placera bildskärmen på skrivbordet framför tangentbordet och koppla in kabeln till en elektrisk utlopp. Anslut bildskärmskabeln i din videoutgången på baksidan av ditt grafikkort. Om du har ett integrerat grafikkort (videoutgången chip är en del av moderkortet), så kommer videoporten vara placerad under USB och PS /2 portar.
  3.
  Plug nätverkskabeln änden i uttaget på baksidan av ditt nätverkskort, som bör vara placerade under ditt grafikkort. Nätverkskabeln slut ser ut som ett stort telefonlinje slut och nätverksporten liknar en bred telefonjack. Nätverkskabeln slut kan bara anslutas på ett sätt. . Med push-to-frigöringsspaken sida att gå in på samma sida som spåret på nätverksjacket
  4
  Anslut telefonen linje i modemet, om det behövs. Modemet kommer att ha två portar som både passar telefonsladden, men en kommer att märkas "PHONE" och en kommer att vara märkt "LINE". Du vill ansluta telefonlinjen till "LINE"-porten. "PHONE"-porten kan du ansluta en telefon i datorn, som du kan använda när du inte använder modemet för att ansluta till Internet. Om du har ett externt modem i stället för en intern enhet kan du ansluta den externa modem kabeln i den seriella porten på datorn. Den seriella porten är en port med nio stift exponerade i en trapets mönster.
  5.
  Ansluta skrivaren till en ledig USB-port eller, om skrivaren ansluts via en parallell kontakt, sätta in Parallellt kontakten i parallellporten. Parallellporten är en 25-stifts trapetsformat kontakten som kommer att ligger nära PS /2 portar och seriell port.
  6.
  Anslut dina högtalare "strömkabeln till ett eluttag och plugg ljudet kabeln i speaker-out-porten på baksidan av ditt ljudkort. Det blir upp till tre ljud-portar på baksidan av ljudkortet. Dessa hamnar ofta färgkodade, med speaker-out porten är grön, för hörlurar eller linjeutgång vara orange eller gult, och mikrofoningången port som rosa.
  7.
  Anslut din webbkamera, kamera, extern lagringsenhet och andra diverse USB-interface kringutrustning i USB-portar, vilket sannolikt kommer att placeras på flera ställen på utsidan av datorn. USB-portar kan hantera en mängd olika enheter och är små och rektangulära. Pluggen för en USB-enhet är platt och rektangulärt och ca 12 millimeter i längd. USB-kontakter kan endast sättas in i en USB-port på ett sätt, så om den inte kan läggas i en riktning vända kontakten och försöker på nytt.


Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur man ansluter en datakabel till en hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur du aktiverar Bluetooth för en Lenovo
 • hur man installerar en bror 7820N faxdrivrutinen
 • Hur byter jag PC-hårdvara?
 • hur man utöka minnet på en bärbar dator
 • hur man använder en trådlös mus & tangentbord på din Apple TV
 • hur man återställer bläck för en MX310
 • lagringskapaciteten för en bärbar hårddisk
 • I specifikationerna för en 1993 Compaq Presario dator
 • Mitt Bluetooth tangentbord kommer inte att paret till min dator
 • specifikationerna för en Vaio VGN-n230fh