Dator > BASIC Stamp II-projekt

 • BASIC Stamp II-projekt


 • BASIC Stamp II är den senaste versionen av Stamp mikrodatorn styrelsen Tillverkas av Parallax, Inc. Detta kortet innehåller en programmerbar mikrodator, tillräckligt EEPROM minne håller ett program av respektabel storlek och några andra komponenter som kan behövas av hobby. Mikrodatorn kan programmeras på datorn i en BASIC-liknande språk och ner till Stamp via en USB-anslutning.

  Robotics projekt

  Frimärkena har formgivits för att styra robotar. Parallax säljer tiotals robot chassi som fungerar bra med frimärken. I den enklaste program (populärt med barn) roboten går igenom en sekvens av rörelser (dans) genom att följa steg-för-steg instruktioner i ett program. Ett mer förfinat tillvägagångssätt är att kombinera input från robotic sensorer och det aktuella läget för roboten att göra ett beslut baserat på den särskilda kombinationen av data. När ett beslut fattas, är en kombination av signaler skickas till hjulen på roboten, säga till den att stanna, sväng höger, eller vänster eller för att säkerhetskopiera.

  RC Projekt

  Basic Stamp II är också populärt med fjärrkontrollen (RC) av fordon, där en kombination av program, RC signaler och sinnesintryck kan göra leksaksbilar fickparkera själva och flygplan modell undvika mötande hinder. Det lätta och robust hållbarhet av stämplar gör dem till ett naturligt val för RC hobbyister. BASIC Stamp II har 12 stift som går längs vardera sidan. Flera av dessa stift används för insignaler till systemet. På en RC bil Dessa kan vara touch-sensorer av infraröda sensorer (används som radar). Några av de andra stiften är utgångar från systemet. Dessa stift kan gå att vända hjulen på RC bilar eller skevroder på RC flygplan. Programmet kan använda information från ingången sensorerna att fatta beslut om vilka signaler att skicka till utgång stift. Sålunda din RC-modellen kan bete sig mer intelligent genom att undvika hinder och manövrering runt andra fordon.

  Homeowner Projekt

  Frimärken har också använts för att styra programmerbara visa styrelser där bilder eller meddelanden bildas genom programmering tusentals lysdioder ( lysdioder). Grundläggande Stamp II har också använts för att styra automatisk belysning när husägare är frånvarande. De kan också användas för att styra automatiska systemet växt vattna och automatisk husdjur projekt utfodring. Ibland, när Basic Frimärken II används i dessa projekt, utgångarna på frimärket stiften är för små för att driva projektet enheter och ett relä måste användas. Parallax säljer ett extra plugg styrelsen för just detta ändamål. Såväl stämpel och reläet kan anslutas till kontakten styrelsen-tillsammans med alla andra elektriska apparater som behövs-och stämpel driver reläet. Ju större ström som behövs strömmar genom kontakterna på reläet.


Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur man använder en webbkamera inbyggd i en HP laptop

Relaterade artiklar


 • en dator kommer inte att erkänna den externa hårddisken
 • hur gör bilder jag kopiera till en skrivare från en SanDisk?
 • Hur rensar jag CMOS på ett P5K-VM?
 • Hur laddar jag ner och installera gratis Lexmark X9350 skrivarprogrammet?
 • hur du aktiverar Bluetooth för en Lenovo
 • HP 7410 snabbstart instruktioner
 • Sony Vaio PCV-rs312v information
 • patch panel definition
 • hur man rengör en patron laserskrivare
 • hur man använder en IDE-kabel från en CD-ROM för att köra en hårddisk