Dator > hur man byter grafikkort i en bärbar dator

 • hur man byter grafikkort i en bärbar dator


 • Grafikkortet kommer att tillåta (eller förhindra) dig från att köra spel och grafikintensiva program. De flesta bärbara datorer levereras med ett enkelt grafikkort som är integrerade i moderkortet. Några av de nyare modellerna har grafikkort som kan tas bort och uppgraderas, som en stationär PC. Inte alla bärbara datorer kan uppgraderas, särskilt de äldre modellerna. Det tar bara några minuter att ta reda på om din bärbara dator kan uppgraderas, och i så fall vad du måste göra för att uppgradera det
  1.
  Kontrollera vilken typ av grafikkort du har. Under Start-menyn, klicka på "Kontrollpanelen". I Windows 7 och Vista, klicka på "Utseende och anpassning. " Klicka på "Justera bildskärmens upplösning" detta kommer att ta upp en meny som heter "Display Settings. " Klicka på "Avancerade inställningar".
  2.
  Skriv ner informationen för ditt grafikkort. I den avancerade inställningsmenyn, kommer datorn visar namnet på ditt grafikkort, hastigheten och dedikerat videominne.
  3.
  Identifiera ditt grafikkort. ATI och Nvidia, de två mest populära märkena av grafikkort, båda har webbplatser där du kan identifiera mer information om ditt grafikkort. När du identifiera ditt grafikkort, den kommer att säga om det är en integrerad, eller en dedikerad grafikkort. Dedikerad kort kan ofta uppgraderas, kan samtidigt integrerat kort (bifogas till moderkortet) ofta inte. Om har problem med att identifiera vilken typ av grafikkort, kan du ta kontakt med tillverkaren för mer information.
  4.
  Bläddra tillverkare uppgraderingar till din laptop. Om det företag som lämnat din bärbara dator har laptop grafikkort till salu, det finns en god chans att du hittar en som passar i din bärbara dator. Det kan inte vara en dålig idé att leta efter vilken typ av kort du vill använda.
  5.
  Gå till din lokala datorbutik. Ta med specifikationer för ditt grafikkort. Din lokala datorbutik kommer att veta om din bärbara grafikkort kan uppdateras, och i så fall vilka modeller kan ersätta den. Du bör köpa ett grafikkort från en dator butik med en flexibel politik för återvändande, för även om grafikkort säga att de är kompatibla, de ibland inte är det.
  6.
  Ta bort tillbaka till din laptop. Flera rensluckor bostäder RAM, och hårddisken kommer att behöva tas bort. Dessa plasttäckning kan lätt bort när du ångra skruvarna dem på plats.
  7.
  Avskaffa de återstående skruvarna i din bärbara dator. Din bärbara dator kan ha många skruvar som måste bort, till exempel, har HP Pavilion uppemot 10.
  8.
  Ta bort tillbaka till datorn och leta reda på grafikkortet. Grafikkortet blir den största kort än moderkortet. När du hittar grafikkort, kan du avmontera det (genom att skruva loss den) och dra den från moderkortet.

  Tips och varningar


 • Det är bäst att låta proffs installera den nya grafiken Gard i din bärbara dator. Det är en extremt teknisk och utmanande uppgift som ligger bortom förmågan hos de genomsnittliga datoranvändare.

Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur man installerar ett grafikkort i en Compaq Presario 6000

Relaterade artiklar


 • skrivarbläck rengöring
 • min laptop kommer inte att mata ut en CD
 • Hur installerar jag en Softex pci usb kort?
 • hur man kan få ett MMC-kort
 • Vad behöver jag för att bränna en DVD?
 • Epson cx6400 felsökning
 • instruktioner för HP Deskjet F340
 • Fakta om laser bläck
 • hur man kopiera DVD-skivor på en bärbar dator
 • hur du kör HP Officejet 5610 i Linux Ubuntu