Dator > Hur byter jag en RTC batteriet i en 6910p laptop?

 • Hur byter jag en RTC batteriet i en 6910p laptop?


 • Real-Time Clock batteriet i din Compaq laptop befogenheter inte bara datorns interna klocka, men den del av icke flyktigt minne som innehåller viktiga systeminställningar. Om detta batteri blir skadad eller helt enkelt börjar att bära ut, kan du få problem med din bärbara dator boot inställningar. Batteriet kan bytas ut, men du måste ta bort tangentbordet från din bärbara dator för att komma åt det

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel
  Skruvmejsel.
  Ersättningsbatteri (delnummer 446. 400-001).


  1.
  Stäng din bärbara dator. Se till att den inte är ansluten till en strömkälla.
  2.
  Vänd laptop slut. Lokalisera viktigaste batteri för bärbar dator. Det är den långa, tunna komponent längs den övre kanten. Skjut batterispärren (precis nedanför den vänstra halvan av batteriet) till "release"-läge. Skjut och håll batteriet låsspärren (beläget intill det nedre högra hörnet på batteriet) till "upplåst" läge. Skjut ut batteriet ur hållaren och ställ den åt sidan.
  3.
  Ta bort de tre skruvarna säkra tangentbordet till basen på den bärbara datorn. Dessa är ordnade i en stor triangel runt den bärbara yta.
  4.
  Förvandla din bärbara dator rätt sida upp. Öppna den övre hela vägen med den bärbara datorn lägenheten.
  5.
  Skjut de fyra plastflikarna längs tangentbordets övre kanten för att låsa upp tangentbordet från kåpan. Använd skruvmejsel för denna process, om det behövs.
  6.
  Använd skruvmejsel för att försiktigt lyfta tangentbordets övre kanten och ta bort tangentbordet från basen. Placera den upp och ner på den övre delen av den bärbara datorn.
  7.
  Leta låsstänger som hindrar dig från att koppla loss kablar som är anslutna till tangentbordet. Vänd dem försiktigt innan du kopplar bort tangentbordet helt.
  8.
  Leta reda på RTC batteriet. Det är en cirkulär blå batteri, som ligger precis under den övre kanten av den (numera borttagna) tangentbord.
  9.
  Koppla loss batteriet röda-vita kabeln från moderkortet till vilka den är inkopplad. Gratis kabeln från flikarna det stoppade under.
  10.
  Använd skruvmejsel för att försiktigt bända upp batteriet ur hållaren. När du tar bort den, av dess kabel försiktigt genom öppningen på sidan av uttaget. Lämna batteriet.
  11.
  Ta bort skyddspapperet från baksidan av det nya batteriet. Guide den bifogade kabeln genom öppningen på sidan av batteriet uttaget. Sträckning genom plastflikarna, koppla den till moderkortet, och tryck in batteriet i sockeln.
  12.
  Tillbaka tangentbordet. Anslut två kablar, tryck på låsstänger ner, sätter tangentbordet från underkanten först och skjut de fyra plast flikarna högst upp på tangentbordet för att låsa in den tillbaka de tre skruvarna på undersidan av den bärbara datorn.

  13.
  Byt batteri för bärbar dator. Skjut in det i batterifacket tills spärren klickar.


Previous:hur till återvinna Toshiba Next:Hur felsöker jag en Compaq som startar inte?

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till minne till ASUS 900
 • hur man använder trådlösa med min mac PowerBook G4 utan en telefon eller kabel
 • hur till check minne på datorn
 • Lägga till en bildskärm till en Inspiron 1300
 • hur man minskar hastigheten CPU-klockan
 • hur du tar bort mitt ATI Radeon Express 200 förare
 • hur man installerar Windows XP på en icke-RAID-volym-enhet
 • hur man ansluter en HP LaserJet 6P med en USB-
 • Hur gör jag kuvert i en Samsung CLP-315W skrivare?
 • hur till återvinna förlorad jpg-filer