Dator > hur man kan justera en grafik hastighet kort fläkt

 • hur man kan justera en grafik hastighet kort fläkt


 • Alla moderna grafikkort har en inbyggd sensor för kortets temperatur och justera dess kylfläkt därefter. I vissa fall kan dock kanske du vill att manuellt ställa in kortets fläkthastighet. Till exempel, vissa fans är särskilt högljudd, och sänka deras hastighet kan minska eller tom eliminera detta buller utan att negativt påverka kortets temperatur. Å andra sidan, vissa kort är benägna att överhettning och öka deras fläkthastigheten kan hålla dem svalare och förlänga deras livslängd. Antingen förändring är enkel att göra, även om processen varierar något beroende på om du har ett ATI eller NVIDIA-kort.

  Du behöver:
  Windows XP eller senare
  . ATI Catalyst eller NVIDIA Systemverktyg.

  För ATI-grafikkort


  1.
  Öppna ATI Catalyst och välj "ATI Overdrive" i drop-down menyn längst upp till vänster i programfönstret. ATI Catalyst ingår i alla ATI-grafikkort och borde redan ha installerats som en del av föraren installationen. Om du inte har installerat det än, är den senaste versionen som finns tillgänglig på AMD webbplats.
  2.
  Klicka på "Aktivera ATI Overdrive" rutan för att aktivera manuell grafikkort inställningar sedan Klicka på "Aktivera Manual Fan Control" rutan för att tillåta ändringar i fläkthastighet. Observera att även du kan kontrollera "Aktivera Manual Fan Control" rutan utan även att kontrollera "Aktivera ATI Overdrive" rutan kommer alla ändringar fläkthastighet ignoreras tills båda rutorna är markerade.
  3.

  Ställ reglaget under "Aktivera Manual Fan Control" rutan till ett värde mellan 20 och 100 procent. Värden under 20 procent är inte tillåtna eftersom de riskerar att skada kortet.
  4.
  Klicka på "Apply" knappen för att ändra fläkthastigheten, klicka sedan på "OK"-knappen för att avsluta inställningarna och avsluta programmet.

  För NVIDIA grafikkort


  1.
  Öppna NVIDIA Systemverktyg och välj "Inställningar Device" i "Välj en aktivitet" menyn till vänster i programfönstret . NVIDIA Systemverktyg följer med samtliga NVIDIA-grafikkort, men dess installation är skild från installation av drivrutiner. Om du inte har installerat det än, är den senaste versionen som finns tillgänglig på Nvidias webbplats.
  2.
  Klicka på "GPU"-ikonen i "Skapa profiler"-fliken.

  3.
  Ställ "Cooling" reglaget längst ned i fönstret för att ett värde mellan 0 och 100 procent. Fläkten kommer nu att köra med den hastigheten.
  4.
  Avsluta NVIDIA Systemverktyg. Innan det stänger, kommer det att fråga dig, "Vill du ladda det sparade inställningar när Windows startas upp?" Klicka på knappen "Ja" om du vill läsa in den nya fläktens hastighet varje gång du startar Windows. Annars klickar du på "Nej"-knappen, då måste du öppna NVIDIA Systemverktyg igen för att ändra fläkthastigheten i framtiden.

  Tips och varningar


 • Att minska fläkthastigheten till den grad att den inte längre kan kyla grafikkortet kan resultera i bestående skador på kortet.

Previous:hur till återvinna Toshiba Next:vad är skillnaden mellan qwerty & the Dvorak?

Relaterade artiklar


 • Hur fyller jag en kanon X25 patron?
 • hur man använder en IDE-kabel från en CD-ROM för att köra en hårddisk
 • hur man rengör den svarta svampen rullen på en HP LaserJet-skrivare 1100
 • hur man defragmentera en NTFS-volym med Diskeeper
 • Radeon 7000 installationsinstruktioner
 • hur man installerar en Epson cx8400
 • hur du tar bort en processor
 • hur man ansluter en videokort till en TV
 • hur justera storleken på en Dell D600 skärm
 • specifikationerna för PCV-rs710 Sony Vaio