Dator > hur man kan jämföra korten dator video

 • hur man kan jämföra korten dator video


 • Ett bra grafikkort är central i alla högpresterande dator, så att välja rätt kan vara den enskilt viktigaste beslut du fattar när man bygger ett nytt system för spel eller 3D-program. Tyvärr finns det nu fler grafikkort modeller än det finns modeller av annan dator typgodkän utom minne. Från budget kort som kostar mindre $ 100 till extrema prestanda kort kostar mer än $ 1000 finns en mängd valmöjligheter, vilket gör det svårt att välja precis den rätta.
  1.
  Jämför varje kort minne bandbredd i gigabyte per sekund (Gb /s ). För att göra detta måste du beräkna först genom att multiplicera minne hastighet i megahertz (MHz) med bithastigheten av minnesgränssnitt, sedan dividera resultatet med 8000. Till exempel har ett grafikkort med 4500MHz minne och ett 128-bitars minnesgränssnitt 72GB /s minnesbandbredd. Minnesbandbredd är vad gör att processorn kan kommunicera med minnet, så mer är alltid bättre.
  2.
  Jämför hur mycket minne varje kort har. Grafikminne (VRAM) lagrar data används för att rita bilder till skärmen samt själva bilderna, så i teorin är det alltid bättre att ha mer av det-annars processorn kan ha att göra om det arbete den redan gjort. Föreslår dock en analys av YouGamers. com av mängden VRAM som används även i de mest grafikkrävande miljöer som kort i $ 150 till $ 200 prisklassen rutinmässigt har mer minne än de någonsin faktiskt använder.
  3.
  jämföra varje kortets processor (GPU) hastighet. VRAM är viktig för att lagra data, men GPU gör alla tunga lyft. En snabbare GPU kommer att dra ramar till skärmen snabbare, vilket resulterar i en smidigare visuell upplevelse.
  4.
  Jämför varje kort prestanda genom att besöka översyn webbplatser som Tomshardware. com och Anandtech. com. Dessa testplatser ihärdigt kort under olika förhållanden och sedan skicka resultatet i grundliga tester. På grund av den avvägningar om saker som minnesbandbredd och GPU hastighet, kort A kan överträffa kort B i vissa fall men inte andra.
  5.
  Jämför varje kort pris. Med priser som kör allt från under $ 100 till över $ 1000, den verkliga frågan när du väljer ett grafikkort är det prestanda du kan få för det pris du vill betala. Den "mid-range" kort mellan $ 150 och $ 200 är allmänt anses vara i "sweetspot" eftersom de kan hantera alla dagens spel, men inte nödvändigtvis på högsta inställningarna och resolutioner.


Previous:hur till återvinna Toshiba Next:Hur köper jag oanvänd LaserJet-kassetter?

Relaterade artiklar


 • specifikationerna för en HP Pavilion ze 5500
 • hur du ansluter till internet på en Dell Axim X50
 • hur ändrar CMOS-batteriet i en Dell c640
 • hur man stanna hårddiskar när den inte används
 • hur man kan återställa en raderad enhet
 • hur man ansluta flera USB-enheter
 • Felsökning av ordagrant usb 500
 • hur man ansluter en Toshiba PC till en projektor
 • vad är meningen med inverkan skrivare?
 • hur du ansluter två bildskärmar till en cpu