Dator > hur du installerar en hårddisk i en 17-tums PowerBook G4

 • hur du installerar en hårddisk i en 17-tums PowerBook G4


 • PowerBook G4 är en 2001 modell av Apples sortiment av bärbara datorer. Endast ett fåtal komponenter på de flesta bärbara datorer är lättillgängliga och utbytbara av användaren, till exempel hårddisk, batteri och minne. En hårddisk kan behöva bytas ut på grund av diskfel, eller behovet av att öka lagringskapaciteten. Även om inga speciella kunskaper behövs, kräver utformningen av Powerbook fallet att vara försiktig i att ta bort bakstycket och hantering av hård bostäder enhetshållaren

  Du behöver:
  mjuk handduk eller trasa större än Powerbook.
  Torx T8 skruvmejsel.


  1.
  Stäng av datorn och ta bort laddaren sladden och alla yttre anslutningar. Lämnar datorn locket öppet. Placera handduk eller trasa på ett bord nära kanten.
  2.
  Placera Powerbook nedåt på handduk så att tangentbordet vidrör handduk. Skärmen och locket ska hänga över kanten på bordet med skärmen vänd bort från dig. I detta läge är botten av Powerbook höljet synliga.
  3.
  Skjut batterispärren åt vänster sida och lyft ut batteriet. Skjut spärren tillbaka till utgångsläget när du tar bort batteriet.
  4.
  Skruva de åtta skruvarna på undersidan av Powerbook med hjälp av Torx skruvmejsel. Var uppmärksam på läget för varje skruv som varje skruv måste placeras tillbaka i sin ursprungliga hålet.
  5.
  Lägg handen på det nedre vänstra kanten av Powerbook nära batterifacket och tryck försiktigt höljet bort från datorn (mot bordet) tills höljet lossnar. Baksidan av den bärbara datorn kommer att glida bort från dig. När baksidan av höljet lossnar, använda andra handen för att lyfta kanten mot locket gångjärnet. Du bör lyfta från det högra hörnet närmast dig.
  6.
  Lyft bakstycket upp och bort. Om höljet verkar fastnat, tryck försiktigt tillbaka hölje bort från dig tills du kan lyfta upp den.
  7.
  Leta reda på hårddisken i det övre mittdelen av ärendet. Lyft upp plasten hårddisk kontakten som sitter längst ner till vänster på enheten med dina fingrar.
  8.
  Använd Torx skruvmejsel för att ta bort de två skruvarna som håller hårddisken på fästet beläget mellan batterifacket och hårddisken facket.
  9.
  Kontrollera att de fyra små gummiproppar är i varje hörn av hårddisken. De kan delas in i hårddisken facket. Skruva loss en skruv som håller konsolen på plats. Skruven är på toppen av fästet i det övre högra hörnet av batterifacket.
  10.
  Bort de fyra gummipropparna från den gamla hårddisken och placera dem på den nya enheten, såvida inte den nya enheten har redan dem bifogas. Dra hårddisken fästet försiktigt tillbaka in i batterifacket. Håll konsolen medan placera hårddisken i enheten facket, högra sidan först.
  11.
  Lägg försiktigt den vänstra sidan av hårddisken på plats och se till att enheten är helt på plats . Skjut fästet på plats och ersätta den skruven som håller fästet till övre högra hörnet av batterifacket avsnittet.
  12.
  Tillbaka de två skruvarna som håller hårddisken till fästet. Anslut kabeln kontakten från moderkortet, precis under batterifacket, till hårddisken.
  13.
  Lyft upp den bakre fall täcka och placera det över datorn. Passa in skårorna på vänster och höger sida av målet tills bakstycket ligger plant. Dra försiktigt locket mot dig tills det klickar på plats. Tillbaka de åtta skruvarna till sina ursprungliga platser. Byt ut batteriet.

  Tips och varningar


 • Om höljet runt CD-enheten ser böjda eller lösa efter byte av bakstycket höljet, sätt in fingertoppen plats i enhetsfacket och dra försiktigt höljet tills den snäpper på plats igen.
 • ur statisk elektricitet genom att röra händerna på en metallyta utanför datorn innan du hanterar hårddisken för att undvika skador.

Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur man överklockar ett nvidia 8800 Ultra grafikkort

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en bärbar dator till en CRT-skärm
 • hur du lägger till minne till ett asus
 • hur du uppdaterar Eee PC
 • hur du visar en datorskärm när en dataprojektor
 • Hur installerar jag en Logitech X710 laser tangentbord?
 • Hur du tar isär en acer aspire 3680
 • hur du skannar dokument med HP
 • hur du installerar minne på en Toshiba Tecra M2
 • Fakta om USB-kablar
 • hur gör jag koppla in en Lexmark z82 skrivare till en HP TouchSmart dator?