Dator > digital skanner tips

 • digital skanner tips


 • Många skäl få folk att besluta att de vill börja använda digitala skannrar med sina datorer. För vissa är det att konvertera äldre album familj foto till digitalt format för bättre arkiv-och transportmöjligheter. För andra är det att skanna film eller diabilder till digitalt format för ytterligare foton. Åter andra kan känna det är det enklaste sättet att få utskrivna dokument i datorn för redigering, faxa eller andra former av överföring. Beroende på anledningen till ditt intresse, behöver du viss grundläggande information innan du spenderar dina pengar.

  Typer av Scanner

  Flera olika typer av skannrar finns på marknaden idag. Den som är rätt för dig beror på din användning och dina tillgängliga ekonomi. Den populäraste typen är flatbäddsskannern, som liknar en liten kopia maskin. Peter Aitken, en flitig användare av flera typer av scanner, säger trumskannrar ger högsta bildkvalitet. Dessa system kräver att du bifoga originalet till en trumma, som sedan rullar förbi avkänning enheter. Dessa modeller är dyra och därför inte ses ofta i enkla skrivbordet inställningen. Enstaka ark skannrar är utformade för att arbeta mer med dokumentskanning, liksom arkmatade skannrar. Foto skannrar fungerar som flatbäddsskannrar i mindre skala. Skjut skannrar är utformade för att arbeta direkt med film, och handscanner är endast lämpliga för små projekt.

  Scanner till dator Anslutningar

  Förutom att välja skannern som passar dina syften och budget, måste du betala uppmärksamhet på det sätt som skannern ansluts till datorn. USB, eller Universal Serial Bus, skannrar är det populäraste sättet att ansluta till arrangemang hem skrivbordet. En USB-port finns på nästan alla datorer som finns idag. Medan dessa är ganska standard, pekar Kioskia påpekar att "Firewire port" är faktiskt snabbare och särskilt väl lämpad för denna typ av applikation. Men inte alla datorer Firewire-aktiverade. Kioskia listar också parallellporten scannern som ansluts till en stor port på datorn ca 2 inches bred. Många datorer som görs i dag ger inte detta så kallade skrivarport längre, till förmån för snabbare USB-eller Firewire-port. En annan nästan föråldrad anslutning är SCSI, som Kioskia indikerar var ett populärt gränssnitt på 1990-talet.

  Scanner Egenskaper

  Andra viktiga scanner överväganden upplösning, bitdjup och kompatibla mjukvarupaket. Upplösningen anger hur mycket detaljer som en scanner kan fånga och är mätt i punkter per tum, dpi. Ju högre upplösning desto fler detaljer du kan fånga. Bit-djup avser antalet färger skannern kan upptäcka. Clever Ace ger några detaljer om hur detta fungerar, men det räcker att veta att ju högre bitdjup, desto bättre skannern. En 36 bitdjup ger dig möjlighet att fånga miljontals färger, vilket är typiskt mer än din skärm eller programvara kan visas korrekt. Slutligen, se till att skannern är kompatibla med den programvara paket du redan har laddat på din dator. I de flesta fall kommer detta inte vara ett stort problem, men om du kör en obskyr operativsystem eller specialiserade programvara, kan du uppleva några problem.


Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur man bränner en multimedie-dvd

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort en DVD-spelare från en Dell Inspiron
 • Hur gör jag överföra video från en RCA DVR 80 på en hårddisk?
 • hur man ladda Windows Vista på min Acer Aspire bärbar dator
 • Hur konverterar jag en äldre PC nätaggregat att använda i ett nyare moderkort med en p7 plugg?
 • hur man kan återställa en Apple-dator
 • hur man installerar en hårddisk som ligger i en Toshiba 2100cdt
 • flatbäddsskanner information
 • Print Screen fakta
 • Hur installerar jag skrivarens programvara för en Canon MP 150?
 • HP laptop tangentbord fungerar inte