Dator > hur man ansluter en dator till en overhead videoprojektor

 • hur man ansluter en dator till en overhead videoprojektor


 • Ansluta en dator till en projektor är lätt så länge du har rätt sladdar och drivrutiner på datorn. Oavsett om du har en Mac eller en PC, behöver du några grundläggande verktyg, kunskap om ditt operativsystem, och ibland lite tålamod när man tränar The Kinks. När du ansluter din dator till din projektor kan du titta på filmer, presentationer visa och arbeta med den större projektionsduken

  Du behöver:.
  Grafikkort
  . Drivers.
  Kablar.
  Adaptrar.

  PC (Windows 7)


  1.
  Identifiera vilken typ av portar på datorn. Anslut projektorn kabeln i rätt port på datorn. Till exempel, vissa datorer har S-video-portar, som möjliggör ett direkt samband mellan S-videoanslutning på en projektor och S-video-anslutning på din dator. Datorer kan också ha VGA-portar, vilket är standard för anslutning av datorskärmar, samt audio /video (A /V) hamnar, vilket skulle göra det möjligt att du kan ansluta datorn till A /V-portar på en projektor. Du kan behöva en kabel adapter för projektorn sladden till datorn port.
  2.
  Slå på projektorn.
  3.
  Power på din dator.
  4.
  Installera projektorn förare. Med senare-modellen datorer kommer drivrutinerna installeras automatiskt. Du kan se ett meddelande dyker upp i nedre högra hörnet på datorskärmen för att meddela att din dator har upptäckt ny maskinvara och installerar lämpliga drivrutiner. Om drivrutinerna inte installeras automatiskt, kan du behöva hämta dem eller sätta in en installationsskiva som kan ha kommit med projektorn.
  5.
  Öppna Start-menyn från Start-menyn ikonen, som i allmänhet ligger på standardpositionen längst ner till vänster på skärmen.
  6.

  Bläddra till Kontrollpanelen alternativet längst till höger verktygsfältet.
  7.
  Dubbelklicka på ikonen Kontrollpanelen för att öppna Kontrollpanelen.

  8.
  Klicka på Utseende och anpassning mapp.
  9.
  Klicka på Display mappen.
  10.

  Klicka på "Anslut till en projektor" på den vänstra panelen.
  11.
  Välj din anslutning alternativ. "Duplicera" betyder att de bilder som finns på din datorskärm visas på projektorn på samma gång. "Utöka" betyder att projektorn kommer att vara en förlängning av din datorskärm, som om bildskärmen var bredare. "Projektor bara" innebär endast bilder visas på projektorn.

  Mac (OSX)


  1.
  Identifiera vilken typ av anslutningskabel din projektor har inbyggd . Anslut projektorn kabeln i rätt port på datorn. Till exempel, om din projektor har en USB-anslutning, ansluta projektorn till USB-porten. Om projektorn har en PC-standard VGA-anslutningskabel, kan du behöva köpa en adapter för att ansluta projektorn till Mac-standard mini-DVI-port. Det är mycket vanligt att en projektor för att kräva en mini-DVI-till-VGA-adapter för att ansluta med en Mac.
  2.
  Slå på projektorn.
  3 .
  Slå på din dator
  4
  Vänta projektorn drivrutiner att installera. . Det är i huvudsak upptäcks av operativsystemet. Om inte kan du behöva hämta dem eller sätta in en installationsdisk som kan ha kommit med projektorn.
  5.
  Klicka på Apple-ikonen högst upp på bildskärmen. Klicka på mappen System> Inställningar mapp> Display mapp> Alternativ mapp. Välj din display alternativ.  Som med en PC, "Duplicera" betyder att de bilder som finns på din datorskärm visas på projektorn på samma gång. "Utöka" betyder att projektorn kommer att vara en förlängning av din datorskärm, som om bildskärmen var bredare. "Projektor bara" innebär att bilderna bara visas på projektorn.

  tips och varningar


 • steg är i allmänhet samma för alla operativsystem till klientdatorer, vägen för att hitta den Display mappen kan variera operativsystem
 • Det finns snabbtangenter längst upp på tangentbordet som gör det möjligt att snabbt byta din skärm till en projektor. På en Toshiba Satellite bärbar dator är snabbknapp Fn + F5. På en Mac är tryck på F7.
 • Du kan behöva justera din skärmupplösning att göra bilden visas i fokus på projektorn.
 • För att visa en bild från din dator till en projektor, måste du ha lämpliga grafikkort och drivrutiner. Vissa datorer kanske inte har grafikkort som tillåter anslutningar mellan datorer och projektorer.

Previous:hur till återvinna Toshiba Next:ringa telefonsamtal via en dator med en telefon

Relaterade artiklar


 • hur man hittar hårdvaruproblem
 • hur man bränner en DVD på en LG h10n
 • hur du kan få en nyckel tillbaka på en Dell laptop tangentbord
 • hur du ställer in ett trådlöst skrivbord
 • hur man återställer en HP Deskjet 6127
 • hur att sälja begagnade datordelar för återanvändning
 • Ska jag ta bort lite musik från en PC för att frigöra utrymme?
 • hur man installerar minne på en Toughbook CF-19
 • felsökning av en Microsoft-nätverk trådlös optisk mus för bärbara datorer 3000
 • min dator kommer inte att erkänna min scanner