Dator > hur isär en iMac

 • hur isär en iMac


 • Ibland inre iMac delar misslyckas när service på datorn är inte längre omfattas av den ettåriga garantin. AppleCare Protection Plan förlänger täckning i tre år efter det datum du köpte iMac. Om du har passerat den sista dagen för täckning, kan du plocka isär datorn själv och byta ut dess delar. Du kanske också vill reparera datorn själv om det var skadat av ett utsläpp eller ett fall, händelser som inte ingår i Apples reparationsservice. Se till att delarna du köper för att ersätta dåliga delar passar i den specialdesignade iMac fall.

  Du behöver:
  T8 Torx skruvmejsel
  . T6 Torx skruvmejsel.
  Stjärnskruvmejsel.
  4 sugkoppar.
  Anti-statisk matta.


  1.
  Lägg antistatisk matta på ett bord och placera iMac nedåt på mattan. Ta bort krysskruven på lång, rektangulär, ventilerade aluminium panel och ta bort panelen. Pop ut den svarta flikar innehav i RAM och dra ut RAM-minnet.
  2.
  Vänd på datorn så att skärmen är vänd uppåt. Tryck på sugkopparna på den flata plastytan och utrymme dem jämnt att fördela vikten. Använd sugkoppar som handtag för att lyfta täcker bort från skärmen.
  3.
  Ta bort T8 torxskruvarna från hela kanten av LCD-panel för att skilja den från aluminium fallet. De två längsta skruvarna har minskat med Apple-logotypen nedanför displayen, så kom ihåg detta när du sätter ihop iMac senare. Långsamt arbete kanterna av aluminium bort från displayen.
  4.
  Koppla iSight-kameran att helt ta bort aluminium fallet från ramen. Ta ut T8 Torx skruvar som håller displayen till logikkortet. Det finns fyra i varje vertikal sida och tre längs upp på displayen.
  5.
  Lyft upp kanten på displayen närmast basen av iMac. Koppla kabeln i närheten av fläkten i nedre vänstra hörnet av målet. Tråden kommer ut när du drar försiktigt uppåt.
  6.
  Loss displayen från dess anslutning till ett blått kort högre upp på logikkortet. Ta bort den sista svarta kabeln mellan skärmen och moderkortet, eller låt den vara ansluten och helt enkelt vända på LCD-panelen över.
  7.
  Ta ut T8 Torx skruvar som håller fast hårddisken i logikkortet. Un-peel tejpen som håller kablarna till hårddisken och ta bort plastramen bostäder hårddisken. Skjut ut enheten dess hölje och skruva T6 Torx skruvarna från varje sida av hårddisken.
  8.
  Ta bort T8 torxskruvarna från DVD-enheten för att ersätta enheten. Lossa grafikkort från det nedre högra hörnet av logikkortet genom att försiktigt dra kortet uppåt.

  Tips och varningar


 • Om din hårddisk fungerar fortfarande men kommer inte att starta på grund av ett programvarufel, återställa filer från det utan att öppna iMac. Bara att ansluta den till en annan Mac via Firewire och tryck "T" när du slår på den felaktiga datorn för att göra det målet hårddisken. Dra dina filer till en mapp på den andra datorn och installera OS X på den första datorn.

Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur man identifierar en processor

Relaterade artiklar


 • hur man skapar en partition på hårddisken
 • Hur kan jag ladda ner uppdateringar för en ALESIS micron USB MIDI-kabel?
 • Hur konfigurerar jag upp nätverkskonfigurationer på en Xerox WorkCentre 5632?
 • hur man får en HP Photosmart 7350 att arbeta på Windows Vista
 • hur du ansluter en skrivare utan en skiva
 • Hur gör jag en Mac G4 867 MHz trådlöst?
 • hur du ställer in en HP 4100 nätverksskrivare
 • vad är MICR toner?
 • Hur man testar ett AirPort-kort
 • hur man frigöra fysiskt minne på datorn