Dator > hur du installerar ett nätverkskort på en dator

 • hur du installerar ett nätverkskort på en dator


 • Om du vill ansluta datorn till ett nätverk behöver du en NIC (Network Interface Card). NICSs gå genom många olika namn som alla hänvisar till samma enhet. Till exempel helt enkelt nätverk adaptrar, Ethernet eller nätverkskort är alla vanliga namn för ett NIC. Oavsett vad du kallar det, alla av dem fylla samma funktion.  Ett nätverkskort är en anordning som gör att en dator att dela data med andra datorer i ett nätverk. Nätverkskortet i en dator ansluter till en hub eller switch som styr förfrågningar om uppgifter från en dator till en annan via en RJ-45 nätverkskabel. Installera ett nätverkskort är inte svårt och tar inte alltför mycket tid alls

  Du behöver:.
  PCI Ethernet-kort (NIC)
  . Installations-CD.
  RJ-45 Ethernet-kabel.
  Stjärnskruvmejsel.
  ESD antistatiska armband.


  1.
  Ta ut installations-CD för nätverkskortet ur förpackningen och sätt in den i CD /DVD-enhet på datorn. Följ instruktionerna på skärmen för att installera programmet innan du installerar kortet i datorn.
  2.
  Stäng av datorn och makt bort det. Ta bort nätsladden och alla andra kablar som är anslutna till datorn.
  3.
  Placera datorn på en plan yta (ett tungt skrivbord eller bord är perfekt). Använd stjärnskruvmejsel för att ta bort fästskruvarna på baksidan av målet att hålla side-luckan på plats. Skjut-luckan på baksidan och ta bort den.
  4.
  Sätt ESD anti-statiskt armband på handleden och anslut den andra änden till en metalldel av datorn fall. Detta kommer att hjälpa dig att förhindra elektrostatisk urladdning (ESD) medan du arbetar inuti datorn. Datorkomponenter är mycket känsliga för ESD så bär handledsremmen är viktigt.
  5.
  Leta reda på en tom PCI-kortplats på datorns moderkort. Den PCI-platser är de korta vita slots i datorn och ligger nära den bakre väggen i målet. Ta bort fästskruven i luckan bakom PCI-kortplats du vill använda. Ta bort luckan och ställ den åt sidan.
  6.
  Bort nätverkskortet från sin antistatiska förpackningsmaterialet. Sätt i guldfärgade kontakterna kanten av kortet till det vita PCI-kortplats. Tryck in kortet ordentligt tills den är ordentligt på plats. Sätt tillbaka och dra åt fästskruven du tidigare tog bort för att bidra till att säkra nätverkskortet i kortplatsen.
  7.
  Tillbaka side-luckan i ärendet. Sätt tillbaka skruvarna och dra åt dem. Återanslut nätsladden och andra kablar till datorn.
  8.
  Anslut ena änden av RJ-45 kabel (båda ändarna ska vara samma) till uttaget i nätverkskortet. Skjut in kabeln i uttaget tills det snäpper på plats.
  9.
  Anslut den andra änden av RJ-45 kabel till nätverket navet eller växeln.
  10.
  Starta om datorn. Vänta på Windows för att upptäcka det nya nätverkskortet och konfigurera den för användning. Om du uppmanas att göra det, starta om datorn för att slutföra installationen.

  Tips och varningar


 • alltid en ESD anti-statiskt armband när de arbetar inuti datorn att undvika skador från elektrostatisk urladdning.

Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur söker man bärbara datorer med specifikationer

Relaterade artiklar


 • Lägga till en ny processor
 • hur du lägger din HP C8100 scanner
 • nackdelarna med datorstödd tillverkning
 • hur man formaterar en hårddisk att bli av med virus
 • hur du avaktiverar zoom på en pekplatta
 • information på Apples Macintosh G3 laptop modell
 • Hur lägger jag kringutrustning till en Toshiba 110c satellit laptop?
 • xerox phaser 6360 felsökning
 • Hur laddar jag ner och installera gratis Lexmark X9350 skrivarprogrammet?
 • hur man installerar en mus Bluetooth Notebook 5000