Dator > hur du installerar ett ljudkort för Windows 98

 • hur du installerar ett ljudkort för Windows 98


 • Ett ljudkort (kallas även en "ljudkort") gör det möjligt att ingående och utgående av ljudsignaler på datorn, vilket innebär att du kan ansluta en mikrofon eller högtalare i den för att spela in eller höra ljud som alstras av program och spel. Windows 98 tillåter installation av flera märken och modeller av ljudkort och även kommer installeras med många ljudfiler drivrutin. Ljudkortet kommer att passa in antingen ISA eller PCI-plats i datorns moderkort

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  . Installationsskivan.


  1.
  Stäng av datorn och dra ur strömkabeln från vägguttaget.
  2.
  Skruva loss skruvarna som på baksidan av datorn med skruvmejsel, ta sedan bort höljet från datorns chassi.
  3.
  Leta reda på en tom plats att ljudkortet kommer att passa in. PCI ljudkort kräver kortare plats än ISA ljudkort, och PCI är vanligt vitt.
  4.
  Använd stjärnskruvmejsel för att ta bort facket skruven som håller dammskyddet på plats för facket du har valt. Ta bort dammskyddet. Om det inte finns någon skruv på dammskyddet och sedan stansa ut från insidan av datorchassit med spetsen på skruvmejseln. Böj metalldamm täcka upp och ner tills den kan rent knäppte bort av datorchassit.
  5.
  Placera ljudkortet löst i hållaren och se till att den ställer upp sig med baksidan och kommer inte att beröra någon annan dator kort eller komponenter. Tryck in kortet i facket med fast och jämnt tryck längs kanten. Se till att kortet sitter ordentligt i kortplatsen.
  6.
  Anslut den optiska enheten kabeln ljudöverföring som borde ha kommit med ljudkortet till ljudet kabeln på baksidan av den optiska enheten. Anslut den andra änden till porten på toppen eller vid sidan av ljudkortet. Denna kabel överför ljudet direkt från den optiska enheten till ljudkortet, vilket är användbart om du vill lyssna på en cd på datorn.
  7.
  Tillbaka facket skruv för att fästa ljudkortet på plats. Byt ut höljet på datorns chassi, fast då är det på plats med skruvar, åtdragning med stjärnskruvmejsel.
  8.
  Anslut strömsladden till nätaggregatet på baksidan av datorn, anslut sedan i alla kringutrustning som du kan ha urkopplad. Anslut dator högtalare eller hörlurar kabel till ljudkortets utgång, vilket är vanligt grönt eller märkas med en högtalare symbol. Slå på datorns högtalare, om det behövs.
  9.
  Ström på datorn och låt Windows 98 operativsystem för att starta upp helt. Windows 98 bör inse att du har installerat ny maskinvara på datorn.
  10.
  Följ anvisningarna i "Lägg till ny maskinvara" guiden för att installera drivrutinerna för ljudkortet. Windows 98 kommer att kontrollera om det har drivrutiner för ljudkortet och installera dem om möjligt. Annars kommer du bli ombedd att sätta i en skiva med drivrutinerna för ljudkortet i datorn vid lämplig tidpunkt. När du uppmanas sätta in installationsskivan som följde med ljudkortet och styra program för att söka efter drivrutiner på skivan.
  11.
  Tryck på "Avsluta" och starta om datorn för att slutföra installation. Testa ljudkortet genom att ange din högtalare eller hörlurar volym till lägsta möjliga nivå. Sätt in en ljud-CD i den optiska skivenheten och låt det självspelande. När ljudspår spelas upp sakta höja volymen på högtalarna eller hörlurarna tills du kan höra ljud. Förekomsten av ljud betyder att ljudkortet har installerats korrekt.


Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur man identifierar datorkablar

Relaterade artiklar


 • hur man hittar hårdvaruproblem
 • hur ta reda på maximala antalet RAM spelningar min laptop kan köra
 • felsökning av en Microsoft-nätverk trådlös optisk mus för bärbara datorer 3000
 • Pentium D 945 resultat
 • Fakta om USB-kablar
 • hur du installerar ett ljudkort för Windows 98
 • Hur avgör jag vilken typ nätverkskort i en HP Compaq d530?
 • hur man återställer en Ricoh till fabrik
 • hur man uppgraderar en iMac hårddisk
 • hur gör jag koppla in en Lexmark z82 skrivare till en HP TouchSmart dator?