Dator > Vilka olika typer av datorminne?

 • Vilka olika typer av datorminne?


 • En viktig komponent i en dator är dess minne. Datorn lagrar information i binär kod, ett språk som består av 0 och 1. Minnet lagrar information som används för att datorn ska fungera och information som du matar eller få in i datorn. Datorer har flera olika typer av Memor.

  RAM

  Random Access Memory (RAM) är en typ av datorminne som är flyktiga i den meningen att den kan gå förlorade när kretsen förlorar ström och att data inte är förvaras i ett specifikt ställe som på en magnetisk enhet eller en CD-skiva. Det finns två grundläggande typer av RAM-minne. I ett dynamiskt RAM chip, varje bit om informationen lagras i en kondensator i en integrerad krets. Denna typ av minne kallas dynamisk, eftersom den elektriska laddningen i kondensatorn läcker ut med tiden och behöver uppdateras eftersom informationen kommer att blekna som avgiften försvagas. Statisk RAM (SRAM) är mer stabil än DRAM eftersom chipet inte behöver laddas som en SRAM-chip, men den information som lagras på chipet kommer helt att försvinna inom ett par sekunder att stänga av kretsen makt.

  ROM

  read-only memory (ROM) är en typ av minne som innehåller information permanent inbäddade på chips inuti datorn. Denna information används för att förse datorn med instruktioner om vad man ska göra när du slår på strömmen och starta upp den. Det ursprungliga typen av rom kallas mask läsminnet, som är minnet som är fysiskt integrerade på datachips och kan inte ändras efter att det har installerats. ROM har sedan dess utvecklats till alternativa former. Programmerbar ROM är en typ av rom som en enhet som kallas PROM programmerare utnyttjar högspänning för att permanent ändra datorchip. Detta kan endast göras en gång. Med Raderbart PROM, är det chip som utsätts för ett starkt UV-ljus i minst 10 minuter, sedan är omprogrammeras på liknande sätt till standard-PROM.

  Flash

  Flash-minne är en typ av minne som kallas Elektriskt raderbara PROM -Only Memory. Flash anses vara ett icke-flyktigt minne källa eftersom informationen lagras i ett flash-enheten kommer inte att försvinna när strömmen är avstängd. Till skillnad från andra typer av minne system, där information byts bit-för-bit, flash-minne, och hela block av information torkas av och den nya informationen återställs i en "blixt. "Flash-minne används i små enheter som en hårddisk skulle vara opraktiskt, som mobiltelefoner, MP3-spelare, minneskort eller minnen och digitalkameror.

  Magnetiska

  Den mest traditionella formen av icke-flyktiga , eller permanent datorminne, är magnetiska. Magnetisk lagring är ett system där en enhet snurrar en skiva med hög hastighet medan en enhet kallas läs-/skrivhuvudets läser information som finns lagrad på disken och lägger till ny information på disken. Som tekniken förbättras, storleken på diskarna krympte, medan lagringsutrymme ökat. Utvecklingen av ökad hastighet och kapacitet av hårddiskar har gjort användningen av disketter i huvudsak föråldrade, och du kommer inte se en diskettenhet på en ny dator om du inte specifikt begär det.

  Optisk lagring

  Optisk skivorna som en CD eller DVD är en annan typ av icke-flyktiga minnet. Data lagras på dessa skivor när en laser etsar, eller "brännskador" små hack på en tunn plåt av aluminium som är inneslutna i plast för att lagra informationen. Lasern används sedan för att läsa skårorna att hämta information som lagrats på skivan. Även tidigare versioner av CD och DVD kan bara användas en gång för att lagra information, finns det nu omskrivningsbar (RW) vilket gör att du kan återanvända en skiva upprepade gånger.


Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur du tar bort LCD-skärmen från en Compaq Presario bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en v6600gt grafikkort
 • specifikationer för ett toshiba satellite M105
 • Hur fixar jag en HP LaserJet 2600n fusion problem?
 • hur man formatera om PNY Optima flash-enhet
 • hur man byter en macbook skärm
 • hur man byter DVD-enhet på Dell Dimension 9100
 • hur man använder en flash-enhet med ett nav
 • hur du ansluter GeForce 9800 kort
 • hur man kopierar en cd för att köra från en USB-enhet i stället för från en cd
 • hur du lägger till minne och hastighet till en bärbar dator