Dator > Hur uppgraderar jag en MacBook 500 GB?

 • Hur uppgraderar jag en MacBook 500 GB?


 • Uppgradera hårddisken på en MacBook till en 500GB modell kraftigt ökar lagringsutrymme, så att du kan lagra ett större antal filer, program, videor och bilder på datorn. Faktum är att när du uppgraderar till en större hårddisk, är det möjligt att återställa din nuvarande installation av Mac OS X på den nya enheten, så att du öka lagringsutrymme utan att behöva installera om operativsystemet. Dessutom, när en ny 500GB hårddisk är installerad till Apple specifikationer för en slutanvändare, är din Apple-garantin bevaras.

  Du behöver:.
  500GB 2
  5-tums bärbara hårddisk.
  Ren, luddfri trasa.
  Mynt.
  Phillips # 1 skruvmejsel.
  Stiff, icke-magnetiskt kort.


  1.
  Stäng av MacBook genom att välja "Stäng av" från "Apple"-menyn. Vänta 30 minuter så att datorns interna delar hinner svalna.
  2.
  Koppla bort alla USB-och tillbehör kablar från datorn. Dra ur kabeln sist.
  3.
  Vänd på MacBook över, placera den på en mjuk trasa för att undvika repor.
  4.
  Ta bort batteriet genom att använda ett mynt för att låsa upp batterispärren. Du måste stänga myntet medurs för att låsa upp batteriet, då det dyker upp något. Lyft upp batteriet ur facket.
  5.
  Röra vid en metallyta inuti batterifacket att ladda ur eventuell statisk elektricitet.
  6.
  Lossa tre skruvar på RAM dörren, som ligger längs kanten av batterifacket med en # 1 stjärnskruvmejsel. Ta inte bort skruvarna, helt enkelt öppna dem
  7
  Använd den långa änden av den L-formade RAM dörr du loss i steg 6 till pivot och ta bort den från batterifacket. . . Du kan behöva använda ett omagnetiskt kort, till exempel ett lånekort, att bända upp RAM luckan uppåt så att den kan avlägsnas.
  8.
  Rulla ut hårddisken dra fliken som är stoppade under hårddisken i den smala änden av batterifacket.
  9.
  Dra i fliken utåt för att lossa hårddisken. Fortsätt att dra ut hårddisken tills den är skild från den gummilisterna rann varje sida av batterifacket.
  10.
  Pivot hårddisken uppåt och ta ut den medan du håller den bara av sidorna.
  11.
  Skjut 500GB nya hårddisken i batterifacket och skjut in hårddisken i dess viken.
  12.
  Skjut hårt köra bort dragfliken under enheten så den är lätt tillgänglig i händelse du vill ändra enheten igen i framtiden.
  13.
  Sätt RAM dörren på plats, med utgångspunkt i gaveln som täcker hårddisken öppning. Stoppa packningar på RAM dörren så att den sitter jäms med batterifacket.
  14.
  Dra åt de tre skruvarna som håller RAM dörren på plats när den sitter ordentligt. En # 1 stjärnskruvmejsel är nödvändig för denna uppgift.
  15.
  Sätt in batteriet i dess viken genom att först sänka kontakten änden av batteriet och försiktigt trycka resten av batteriet på plats . Håll ned den andra änden av batteriet medan du använder ett mynt för att vrida låset motsols för att säkra den. Vänd datorn över och öppna fönstret.
  16.
  Anslut nätkabeln och slår på datorn med en nyinstallerad 500 GB hårddisk.
  17.

  Sätt din Mac OS X installations-DVD-skiva ett, och välj det språk du vill använda när du ställer in ny hårddisk.
  18.
  Klicka på "Verktyg"-menyn och klicka på "Skivverktyg".
  19.
  Välj den nya 500 GB hårddisk i rutan till vänster på skärmen genom att vänsterklicka på den och klicka på "partition" fliken.
  20.
  Klicka på "Alternativ" för att kontrollera att "GUID" är valt om 500GB disk. Detta är nödvändigt på alla start-enheter, i likhet med 500GB enhet installerad på din MacBook.
  21.
  Namn volymen "Macintosh HD" och klicka på "partitionen. " Stäng "Skivverktyg" fönstret efter partitionering är klar. Hårddisken är beredd att acceptera en skivavbild att återställa din MacBook, eller så kan du installera Mac OS X med din installatör DVD för att starta på nytt.


Previous:hur till återvinna Toshiba Next:Vilka olika typer av datorminne?

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en SATA-hårddisk på en asus m3a79-T Deluxe
 • hur du optimerar en Acer Aspire One netbook
 • Hur gör jag skannar i en redigerbar dokument med en Canon 8800F scanner?
 • hur man konfigurerar en dubbel display
 • historia bärbara processorer
 • information om datorns tangentbord
 • information om Mac OS X Leopard
 • hur man spelar in till en extern hårddisk
 • hur du lägger till RAM-minne till en Acer 4620
 • Lexmark x2330 scanner instruktioner