Dator > hur man öppnar en iMac

 • hur man öppnar en iMac


 • Apples webbplats sägs att garantiservice finns tillgänglig utan kostnad under ett år efter det datum du köper datorn. Efter garantitiden går ut, kommer du dock att få betala för en Apple tekniker för att reparera din dator. Du kan undvika kostnader för reparationer genom att ersätta inre delar och uppgradera hårddisken och minnet själv. Med iMac isär Garantin upphör att gälla, så det enda skälet att ta isär en iMac enligt garantin är att behandla en flytande spill eller andra skadliga händelse som inte täcks av garantin.

  Du behöver:
  T8 Torx skruvmejsel
  . T6 Torx skruvmejsel.
  Stjärnskruvmejsel.
  Skruvmejsel.
  4 sugkoppar.
  Anti-statisk matta.
  Anti-statisk armband.


  1.
  Rulla ut antistatisk matta på ett skrivbord och placera iMac nedåt på mattan. Skjut armband på din handled och klämma sladden till ett hörn av mattan.
  2.
  Avlägsna Phillips skruv som håller länge, ventilerade aluminium panel i målet, lyft sedan upp panelen. Lossa den svarta plastflikarna som håller RAM-korten i styrelsen och ta försiktigt bort RAM.
  3.
  Vänd på iMac på ryggen för att ge tillgång till plast skärmen täcker. Stick sugkoppar på hörnen av plast som täcker att ge dig själv ett handtag som man kan ta den plana ytan. Lyft försiktigt ut den.
  4.
  Använd en T8 Torx skruvmejsel för att ta ut skruvarna som håller ärendet till displayen. Kom ihåg att de två längsta skruvarna hör hemma på båda sidor av Apple-logotypen under displayen. Ta dig tid att arbeta kanterna av ärendet bort från LCD-panelen för att undvika skador på elektroniken.
  5.
  Koppla loss mellan fallet och iSight-kamera. Helt ta bort målet att exponera resten av T8 Torx skruvarna som håller displayen ner till logikkortet.
  6.
  Ta bort alla torxskruvarna runt kanten på displayen och sedan lyfta displayen upp för att se kontakterna under den. Du kommer inte att kunna lyfta displayen väldigt långt på grund av kontakter. Lossa den första kontakten i närheten av fläkten med hjälp av fingrarna eller en skruvmejsel.
  7.
  Lyft visa mer för att avslöja ytterligare två kontakter mellan logikkortet och displayen. Ett är ansluten till det blå kortet och lossnar lätt. Den sista anslutningen är en svart tråd och även lossnar lätt.
  8.
  Ta bort T8 skruvarna som håller ned den svarta plast hårddisken ram. Dra av tejpen som håller kablarna till hårddisken och ta bort hårddisken, tillsammans med ramen.
  9.
  Skjut hårddisken ur ramen och ta bort T6 skruvar i båda sidor av enheten. Ta bort DVD-enheten med din T8 skruvmejsel. Du har nu tillgång till logikkortet, ljudkort, grafikkort, fläkt och processor.

  tips och varningar


 • Var helt säker på din reservdelar är förenliga med en iMac. Apples webbplats anges att 21,5-tums iMac använder antingen ett ATI Radeon HD 4670 med 256 MB minne eller ett ATI Radeon HD 5670 med 512 MB minne.

Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur man konfigurerar en HP LaserJet

Relaterade artiklar


 • hur man använder två bildskärmar på en Mac
 • hur man öppnar DCR-filer på en Mac
 • Hur kontrollerar jag LED-lamporna på batteriet i en Dell 8100?
 • hur man får processorn information
 • hur du ansluter till internet på en Dell Axim X50
 • installera en scanner för Canon muliti passera F50
 • hur du tar bort grafikkortet
 • Hur rengör jag en mac dual core dvd linsen?
 • hur du utför reparationer på microSD-kort
 • hur du hittar klockfrekvens av processor