Dator > hur man kan jämföra bärbara datorer

 • hur man kan jämföra bärbara datorer


 • En bärbar dator är en betydande investering med en relativt kort hållbarhetstid. De nyaste programversioner är skrivna för att dra fördel av snabbare processorer, större hårddiskar och de senaste tekniska godsaker som håller företagen i framkanten. Hålla jämna steg med den senaste programvaran ofta kräver användare att uppgradera sin hårdvara lika ofta, vilket gör bärbara datorer som bara är några år gammal verkar föråldrad. Jämföra bärbara datorer i samma prisklass ofta handlar om att göra fina distinktioner mellan den nyaste, den snabbaste och mest funktionsrika.

  Du behöver:
  Pencil
  . Papper.


  1.
  Lista de väsentliga funktioner du behöver i en bärbar dator. Då, i storleksordning, ange de tillval som du vill ha men kunde leva utan. Dina egenskaper lista avgör hur du kommer att jämföra bärbara datorer i samma prisklass och gör att du kan begränsa dina möjligheter att två eller tre innan ett slutligt beslut baserat på små skillnader.
  2.
  Jämför den grundläggande maskinvarukonfigurationerna av bärbara datorer i samma prisklass. Bestäm vilken bärbar dator kommer närmast upp i listan över funktioner i form av hårddiskens kapacitet, processorhastighet, typ och antal portar, Random Access Memory och grafiken.
  3.
  Välj programvaran lämpliga för hur du kommer att använda den bärbara datorn och gör en anteckning av kostnaden. Jämför den programvara som kommer förinstallerat på alla de bärbara datorer du funderar. Det kan vara billigare att köpa programvaran separat och installera det själv än att be tillverkaren att installera det åt dig.
  4.
  Jämför batteritid och övergripande vikt och storlek. Om du köper en bärbar dator för portabilitet, dessa är bland de viktigaste funktionerna, men det finns kompromisser. En netbook, användbar för e-post, Internet och anteckningar, är lätt men med mindre hastighet, kraft och hårddiskens kapacitet än några lite större och tyngre bärbara datorer. Jämför batteri alternativ. Inte alla tillverkare erbjuder en mängd batterier av olika storlek. Nackdelen är att den räcker längre batterier lägga mer vikt.
  5.
  Jämför garantimottagare, serviceavtal och tekniska alternativ support. Fundera på hur länge du är villig att vänta på reparation. Vissa tillverkare kräver bärbara datorer som ska skickas till ett servicecenter och handläggningstider kan ta upp till tre veckor. Fråga alltid om i butiken reparationer och överväga en förlängd garanti om din bärbara dator kommer att uthärda långa timmars användning och en hel del resande.

  Tips och varningar


 • Ange det högsta belopp du vill spendera och börja jämföra laptops i en prisklass långt under din gräns. Uppgradera till en större hårddisk, mer minne eller en snabbare processor kan snabbt driva upp priset.

Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur man installerar Logitech QuickCam Orbit

Relaterade artiklar


 • hur man skriver ut kort med HP 3653
 • vad är diffirence mellan DVD-R & DVD + R?
 • hur man startar upp från en extern USB-hårddisk
 • bärbar sata vs stationär sata
 • hur du lägger till RAM-minne till en Acer 7520
 • hur man installerar RAM i HP Pavilion bärbara datorer
 • Hur uppgraderar jag en HD-laptop Compaq Presario 1200xl?
 • hur man startar upp från en cd på ett äpple
 • hur man installerar en Sony Vaio förare
 • hur man installerar trådlösa pci