Dator > hur man installerar en p4 cpu

 • hur man installerar en p4 cpu


 • P4 (Intel Pentium 4) CPU är en single-core processor som kom ut i november 2009. Bortsett från några tidiga marker är P4 CPU, vilket vanligtvis installerade i moderkort som stödjer Socket 478 chip konfiguration. Alla Socket 478 moderkort har en plast mekanism processor retention som hålls på plats på moderkortet av fyra plast push-pins, arrangeras som en fyrkant runt processorn sockeln. Detta gör det lätt att känna igen ett moderkort som är kompatibelt med din P4 CPU.

  Du behöver:
  Socket 478 moderkort
  . P4 CPU.
  Fläkt /kylfläns montering.
  Kylpasta.


  1.
  Dra ur sockeln spaken ände bort från vägguttaget och sedan höja i slutet av upp spaken så det är vinkelrätt mot moderkortet. Uttaget spaken styr den glidande mekanismen som håller stiften på processorn på plats och vilar längs sidan av uttaget.
  2.
  Rikta in P4 CPU stiften i sockeln genom att rada upp guldet pilen på toppen av processorn med det hörn där uttaget spaken är ansluten till vägguttaget. Lägg försiktigt ner processorn till uttaget. Den kommer att falla in i uttaget korrekt på ett sätt. Tvinga inte processorn i sockeln eller så kan du böja stiften.
  3.
  Håll processorn i sockeln stadigt med en hand och lägre uttaget spaken nedåt, därefter fast i slutet av spaken under små plast läppen för att hålla den, och att processorn, på plats.
  4.
  Applicera ett par droppar kylpasta till mitten av undersidan av fläkt /kylfläns montering.
  5.
  Placera fläkten /kylflänsen montering på CPU. Monteringen är symmetrisk och kan sättas på två sätt, som båda kommer att fungera. Den kylpasta bör bilda ett tunt jämnt lager mellan kylfläns och CPU.
  6.
  Fast fläkten /kylflänsen montering klipp ram spärrarna på mekanismer uttaget kvar. Kontrollera att fläkten kabeln inte fastnar under klippet ram. Det bör finnas två lösa spakarna på toppen av fläkt /kylfläns montering. Dessa spakar kallas klippet spakar.
  7.
  Håll fläkten /montering kylfläns ordentligt mot processorn med ena handen och stänga det första klippet spaken genom att trycka ner den mot toppen av montering. Ändra händer genom att hålla fläkten /kylflänsen montering ner på andra sidan och stänga den andra spaken med den andra handen.
  8.
  Kontrollera att fläkt /kylfläns montering är ordentligt ansluten till CPU och moderkort genom att greppa hela församlingen och lätt att dra uppåt. Det bör inte spela mellan moderkort, CPU och fläkt /kylfläns montering. Om fläkten /kylflänsen montering har lossnat eller unclips, ångra spakar och installera församlingen igen.
  9.
  Anslut fläkten kabeln i kontakten märkt "CPU FAN" på moderkort.


Previous:hur till återvinna Toshiba Next:information på bärbara datorer acer mini

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en IDE-hårddisk
 • hur du anpassar en mini-laptop
 • hur man överför en hårddisk till en annan dator
 • Hur öppnar man en gateway laptop?
 • hur man installerar en Brother MFC-7820N USB-skrivare i en IBM laptop
 • hur man dödar Dell laptop pekplattan
 • specifikationer för HP 3700n
 • hur flash abit bios
 • hur man installerar drivrutinen kortläsare
 • hur du vill justera fönster i två bildskärmar