Dator > extern USB-enhet FAT32-format verktyg

 • extern USB-enhet FAT32-format verktyg


 • Förmågan att formatera en extern USB-hårddisk, utgör en central funktion för att återställa den förvalda ledigt utrymme på objektet. Detta i sin tur ger en metod att radera en bärbar enhet för återanvändning utan bekymmer att kvarvarande rester av data kommer att hamna på efterkälken. Men att använda viss formatering metoder orsakar komplikationer. Windows FAT32 Valet är en sådan utmaning

  Bakgrund

  En extern USB-enhet idag omfattar både flash-enheter och externa, portabla hårddiskar. Dessa enheter är de senaste evolutionära steg i bärbar lagringsenhet som började år sedan med diskettenheter och fortsatte med cd-skivor. Båda typerna av omriktare stänga av anslutningen görs när de sätts in ett USB-uttag i en påslagen dator. Designad med maximal bärbarhet, kan externa enheter användas omväxlande mellan PC-system och Apple Mac-datorer när formaterad på rätt sätt. Vidare kan alla typer av filer sparas på dem från videodata till bilder till texten.

  FAT32 Fördelar

  Att använda en FAT32-format för din externa USB-enhet har betydande fördelar. Första tillåter det tillvägagångssätt tillgång av enheten på en dator som är en Windows-operativsystem, oavsett hur gamla programvaran.  Andra möjliggör FAT32 samverkan över flera operativsystem plattformar. Detta innebär att du kan använda samma externa hårddisken i en PC, MAC eller ens en Linux-operativsystem dator utan problem. Om i stället den enheten var formaterad med NTFS-format, skulle detta inte vara möjligt. NTFS orsaker tillstånd glapp, vilket kommer att stoppa de berörda externa enheten från att fungera på icke-Windows-plattformar.

  Problem

  FAT32 formatering metoden inte fungerar bra med stora enheter kapacitet blixt, oftast tillverkas idag med olika storlekar på 40 gigabyte i flashdiskar och terrabytes på bärbara hårddiskar. Detta problem blev först känd i Windows XP och Windows Server 2003, som satt ett tak för högsta enskild enhet formatering på 32 gigabyte, som är mindre än 40 gigabyte och mycket mindre än en terrabyte.  Om den inte uppmärksammas med en lösning försöker Windows princip att sätta flera mindre partitionering i stället för en stor storlek när du formaterar en stor extern hårddisk verktyg. Detta i sin tur gör den externa USB-enheten svårare att använda för stora data projekt sedan flera partitioner minska den maximala kapaciteten hos den externa enheten i allmänhet. Designers, konstnärer, ingenjörer och kodare av stora program brukar vara de mest frustrerade denna begränsning med tanke på den genomsnittliga stor datastorlek av deras projekt.

  Alternativ

  En strategi omfattar andra program än Windows som hjälper till med flash-enhet formatering. Genom att använda några av dessa oberoende program, kan en extern USB-enhet ägaren erhålla enda stor FAT32-enhet du vill och ändå kunna använda den inom olika operativsystem (i. E. , PC, Mac, Linux, etc. ).  Ett andra alternativ är att använda den gamla DOS-plattformen som är tillgänglig i Windows och försöker formatera den externa USB- köra via DOS instruktioner. Tekniskt sett DOS kan formatera disken med en storlek större än 32 gigabyte, men det är inte tillförlitlig. Många gånger DOS kommer att sparka tillbaka ett felmeddelande som säger att hårddiskens storlek är för stor för att formatera.

  Förbehåll

  Flash-enheter är särskilt petiga med FAT32. Inte varje flash-enhet kan formateras i de högre metoden. Du är bäst av forska din tanke flash-enheten först innan du formaterar det som vissa märken kommer i princip sönder när den är lastad med en FAT32 formatering. Flash-enheter finns laddade i förväg redan med formatering när den först köpte, så det hjälper att veta vilken version användes innan formateringen igen. Standarden brukar vanligtvis vara FAT16.  Dessutom, bara att du formatera en extern USB-enhet i FAT32 betyder inte de datafiler du laddar om det kan vara används omväxlande bland PC, MAC och andra format. Vissa datafiler kan helt enkelt inte är öppen, oavsett med samma program i en annan plattform (t. ex. Word PC kontra Word MAC).


Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur man startar en HP 78 bläckpatron

Relaterade artiklar


 • vad är skillnaden mellan microSD-kort?
 • hur du ansluter en iPod till en Asus Eee
 • hur man ansluter en HP LaserJet 6P med en USB-
 • om renoverade Mac mini
 • hur man kommer åt insidan minne i eMachines m5309
 • hur man använder en flash-enhet med ett nav
 • hur man byter minne på en dator
 • hur man använder en IDE-kabel från en CD-ROM för att köra en hårddisk
 • hur du hittar till ljudkortet på en dator
 • hur man beräknar CPU multiplikatorn