Dator > Hur kör jag verktyg på PowerBook G4 från en annan dator via firewire?

 • Hur kör jag verktyg på PowerBook G4 från en annan dator via firewire?


 • Bortsett från firewire gemensamma fördelarna med hot-plug-förmåga och seriekoppling med Apple Macintosh-dator gör firewire det också möjligt att montera flera datorer på en Mac. Denna förmåga, som kallas "Target Disk Mode" gör det möjligt ibland läsa att inte hårddisken i en Mac på en annan Mac utan att behöva ta bort hårddisken. Detta gör det möjligt att köra verktyg från en Mac på en annan

  Du behöver:.
  Andra Apple Macintosh-dator
  . Firewire-kabel.
  Utilities ansökan.


  1.
  Ställ in den andra Apple Macintosh-dator så att den är redo att agera som en bas för den allmännyttiga förfarandet. Starta Mac och ladda verktyg ansökan. Om du planerar att använda Skivverktyg, behöver du inte läsa det eftersom det redan finns som en del av systemprogramvaran. Gå till "Program"-mappen, sedan till "Verktyg"-mappen för att hitta Skivverktyg. Starta inte verktyget programmet ännu.
  2.
  Anslut FireWire-kabeln i ännu-inte-påslagen Powerbook G4 och i den andra Mac. Båda har samma FireWire-port och det spelar ingen roll vilken ände som går till vilken dator.
  3.
  Öppna locket på PowerBook G4 och trycker på start knappen. Så snart du trycker på den, placera fingret på "T" tangenten och håll den där under uppstarten. Du kan släppa "T" knappen när skärmen blir blå och en gul-orange firewire enkel visas över den blå och börjar studsa omkring på skärmen. Detta innebär att du framgångsrikt har lanserat Powerbook G4 i "target disk mode. "
  4.
  Gå till den andra Mac och vänta på ikonen för den Powerbook G4 att visas på skrivbordet. Detta kan ta några minuter. Ikonen med samma namn som PowerBook G4 visas startar du din verktyget program, till exempel Skivverktyg.
  5.
  Välj Powerbook G4 ikon på vänster sida av skivverktygsfönstret. Detta ger dig grundläggande information om hårddisken och erbjuda dig verktyg för grundläggande problem under "första hjälpen"-knappen längst upp. Om hårddisken är ett nystartat disk, du kan "kontrollera behörigheterna" eller "Reparera behörigheter. "Dessa verktyg hjälper när en nyinstallerad program orsakar störningar i Powerbook. De viktigaste verktygen under" Första hjälpen ", kommer dock att vara" Kontrollera skiva "och" Reparera skiva ". " Repair Disk "kommer att skanna Powerbook för mindre problem och fastställa dessa kan. Det kommer att varna dig om den inte kan reparera problem.
  6.
  Använd knappen "Återställ" om Powerbook G4 hårddisk visar tecken på korruption som inte kan fastställas. att "återställa" PowerBook hårddisk, dra dess ikon i området bredvid "Källa:" och dra den andra Mac-ikon, eller annan, extern hårddisk ikon, i området till höger om "Destination" och klicka på lägre höger knappen "Återställ".

  tips och varningar


 • Det spelar ingen roll om den andra Mac du använder i den här proceduren är en PowerPC modell eller en Intel-chip-baserad modell. Intel och PowerPC Mac-datorer kommer att arbeta i "target disk mode" för varandra. Även olika operativsystem bör inte så mycket. Så länge både Mac har firewire-portar, bör detta förfarande fungera.
 • Om du behöver använda "återställa" i Skivverktyg du sedan kan försöka att formatera om Powerbook G4 hårddisk, demontera den från "target disk mode," stänga av den och sedan starta den med hjälp av systemet diskar. Detta kommer att radera alla program och data på Powerbook G4: s satsning.
 • Om radera Powerbook hårddisk och formatera om det inte fungerar, måste du byta ut hårddisken.

Previous:hur till återvinna Toshiba Next:problem med min CD-ROM

Relaterade artiklar


 • information på kretskort
 • hur du uppgraderar minnet på en gateway
 • Hur kan en bildskärm användas som en tv?
 • specifikationerna för en Netgear mr814v2
 • hur man tar betalt musen för en bärbar dator
 • I specifikationerna för en Compaq Presario F700
 • Felsökning ett microSD-kort
 • Hur använder jag en 20-pin ATX-kontakt makt på ett ATX 24-pin uttaget?
 • hur du ansluter en skrivare använder en router till min dator
 • hur man använder en fax med en vanlig Vonage linje