Dator > rensar CMOS på ett ASUS moderkort

 • rensar CMOS på ett ASUS moderkort


 • Om datorn har problem med maskinvaran, t. ex. minne-relaterade eller boot fel, eller om du har glömt BIOS (Basic Input /Output Device) lösenord, kan du rensa CMOS (Complementary Metal-Oxide Semiconductor) på moderkortet för att återställa inställningar till fabriksinställningarna. Du kan sedan gå in i BIOS att göra nödvändiga förändringar och ställa startenheter. CMOS är icke-flyktigt minne som lagrar inställningarna för BIOS. Därför, om du rensa CMOS, alla anpassade inställningar förlorat och fabriksinställningarna återställs. Rensa CMOS på ett ASUS moderkort är relativt enkelt och du kan återställa inställningarna inom några minuter

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  . Skruvmejsel.
  ESD antistatiska armband.

  Rensa CMOS på ASUS moderkort med lödda CMOS Pins


  1.
  Stäng av datorn och makt bort det. Ta bort nätsladden och andra kablar. Ställ in datorn på sidan med side-panelen luckan uppåt.
  2.
  Ta bort fästskruvarna eller tumskruvar på baksidan av målet att säkra sidan-panel luckan . Ta bort locket och ställ den åt sidan.
  3.
  Ta på ESD antistatiska armband och fast den andra änden till en metalldel av datorn fallet.

  4.
  Lokalisera de två lödpunkter på moderkortet märkt "CLRTC". På de flesta ASUS moderkort, är lödpunkter ligger nära PCI-kortplatser.
  5.
  Använd skruvmejsel för att korta de två lödpunkter. Tryck de två lödpunkter med skruvmejseln i ungefär tio sekunder.
  6.
  Närbild fallet och koppla in nätsladden och andra kablar. Slå på datorn och tryck på "Delete" så fort du ser den inledande starten skärmen. Gå in i BIOS och ange ditt inställningar.

  Rensa CMOS med byglar


  1.
  Power-ut från datorn. Koppla bort kablarna. Ta bort fästskruvarna för luckan på baksidan av datorn med stjärnskruvmejsel. Skjut panelen på baksidan och ta bort den ur fodralet.
  2.
  Skjut ESD bandet över handleden och fast den andra änden till en metalldel på datorn fallet.
  3.
  Leta upp "CLRCMOS1" eller "CLRBIOS" jumper ställa på moderkortet. Bygeln shorts stiften P1 och P2 som standard. Tröjor är små plast lock som täcker kort metallstift på moderkortet.
  4.
  Ta bort bygeln från stiften P1 och P2, sedan placera den på stiften P2 och P3. Lämna den där i tio sekunder. Ta bort bygeln från stiften P1 och P2 och sätt tillbaka den på stift P2 och P3.
  5.
  Stäng av datorn och koppla in alla kablar. Power-på datorn och ange BIOS genom att trycka på "Delete" när datorn startar. Inträda användarinställningar och starta om datorn.

  Tips och varningar


 • alltid en ESD anti-statiskt armband när de arbetar inuti datorn. Datorns moderkort är mycket känsliga för elektrostatiska urladdningar som kan bygga upp i kroppen. Du kan plocka upp ett ESD armband i en elektronikaffär i ett par dollar.
 • Använd endast minnesmoduler provats och godkänts för just din modell ASUS moderkort. Använda modulerna inte är kompatibla med moderkortet kan resultera i Windows fel och startfel. Kontrollera ASUS webbplats för information om kompatibla moduler för ditt moderkort.

Previous:hur till återvinna Toshiba Next:Hur kan jag torka min hårddisk ren gratis?

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar Toshiba minne
 • hur man kan öka RAM-minne på vgn a297xp
 • hur du skannar en dator att upptäcka minnestyp
 • Hur får man en Compaq Computer i inställningsläget
 • hur du utför reparationer på microSD-kort
 • hur du tar bort kåpan på en Dell Inspiron 8600
 • Hur ställer jag upp dubbla monitorer med samma bild på en Dell D 600 laptop?
 • information om HP Officejet Pro L7680
 • hur man fixar ett microSD-kort
 • hur man återställer hp deskjet f335