Dator > hur man överför en hårddisk till en annan dator

 • hur man överför en hårddisk till en annan dator


 • Hjärtat i vilken dator som helst är de uppgifter som finns på systemet. Mycket av denna data lagras säkert på en dator: s hårddiskar. Ändra datorer innebär ofta att flytta data till det nya systemet. Det enklaste sättet att göra det är genom att överföra hårddisken från en dator till en annan. Eftersom överföring av en hårddisk är en gemensam praxis som innebär att avinstallera enheten från ett system och installera den i den andra, är förfarandet lätt. Det finns små möjligheter att förlust av data, och en gång slutförts, är de uppgifter som finns på enheten omedelbart klar för användning i den nya datorn.

  Du behöver:
  Antistatisk rem
  . Skruvmejsel.
  Antistatisk matta.


  1.
  Placera en antistatisk remmen runt handleden och anslut den andra änden av bandet till ett metallföremål för att förhindra en statisk urladdning från passerande från din kropp till datorn medan överföringen enheten.
  2.
  Slå av strömmen till datorn som innehåller enheten och ta bort nätsladden från baksidan av nätaggregatet.

  3.
  Ta bort skruvarna som håller den vänstra PC fall locket på plats. Skjut tillbaka från panelen på framsidan av ärendet och lyft locket från fall att få tillgång till insidan av datorn.
  4.
  Ta bort data och strömkabeln från den bakre på hårddisken. Följ datakabeln till sin bas på moderkortet och sedan ta bort kabeln från moderkortet också.
  5.
  Bort skruvarna som fäster hårddisken i enhetsfacket och ställ dem åt sidan för återanvändning. Beroende på fall design, kan du behöva ta bort kåpan på andra sidan av PC fall att nå en uppsättning säkra hårddisk skruvar. Om så är fallet används samma process som används för att avlägsna det första fallet locket.
  6.
  Skjut hårddisken från hårddiskfacket inom målet att ta bort den och placera enheten på antistatisk matta att skydda den från herrelösa statisk elektricitet.
  7.
  Öppna fall täcka i den andra datorn som du vill överföra hårddisken.
  8.
  Ställ byglarna av hårddisken för användning i det nya fallet. Om du använder en IDE-disk, väljer ett solo inställning om du ska montera enheten ensam i en IDE-kabel, eller välja en master eller slav inställning om enheten monteras på samma kabel som en redan installerad enhet. Välj befälhavaren om att placera enheten på den första dataanslutningen uttag på en IDE-kabel med en andra enhet närvarande. Välj slav, om du ansluter enheten till den andra dataanslutningen uttag med ett befintligt system kör redan är ansluten till den första kontakten. SATA-enheter kräver ingen jumper inställningar.
  9.
  Skjut hårddisken till en öppen enhetsfacket i den andra datorn. Skruva fast enheten på plats med hjälp av skruvar för att fästa enheten i första PC.
  10.
  Anslut datakabeln till enheten. Anslut till ett befintligt IDE-kabel om frekvensomriktaren är en IDE-disk som används antingen som en mästare enhet eller en slav. Om du använder en SATA-enhet eller bifoga ett solo IDE-disk, den andra änden av datakabeln till moderkortet. Anslut strömkabeln från nätaggregatet till nätkontakten på baksidan av enheten.
  11.
  Stäng PC fall och sätt tillbaka nätsladdarna. Slå på den andra datorn för att testa enheten överföringen. Vänta för operativsystemet att starta upp. Efter en korrekt överföring, är enheten igen av systemet och användbar.

  tips och varningar


 • Säkerhetskopiera enhet data innan de överförs till att ingen går förlorad om du har svårt att verkställa överföringen.

Previous:hur till återvinna Toshiba Next:Hur lägger jag kringutrustning till en Toshiba 110c satellit laptop?

Relaterade artiklar


 • hur man välja rätt PC-grafikkort
 • specifikationer för ett toshiba satellite M105
 • hur man installerar ett AirPort Extreme-kort på en iMac
 • som är en bättre processor, Pentium D eller ii Pentium?
 • RAM kompatibilitet för en Presario 6000
 • hur man delar en USB-hårddisk
 • Hur lägger jag till minne till ett Soyo Sy-7vca?
 • hur man installerar en Scanjet 3970
 • Felsökning av en Netgear WG311
 • hur man installerar en kylfläns Dual-Core Intel