Dator > hur du tar bort grafikkortet

 • hur du tar bort grafikkortet


 • Oavsett om du uppgraderar ditt nuvarande grafikkort eller skrotning en gammal dator för delar, måste du ta bort grafikkortet från datorns moderkort expansion slot. För att ta bort ett grafikkort säkert, måste du förbereda för knepig och vet vad som väntar. Med de flesta förfaranden kortet tas, inga specialverktyg behövs. Ta bort grafikkortet kräver förberedelse eftersom du måste öppna datorn tornet och ta itu med datorns inre delar
  1.
  Stäng av datorn och koppla ur alla anslutna kringutrustning till datorer. Ta bort kablar och sladdar från baksidan av datorn tornet. Flytta datorn tornet till en bra, öppen yta att arbeta.
  2.
  Tryck datorns strömbrytare ur eventuell elektrisk laddning datorns moderkort fortfarande innehar. Stäng av datorn runt och leta reda på bakre skruvarna som håller fast sidopanelen på. Vissa datormodeller använda tumskruvar eller spakar att hålla sidopanelen på plats. Ta bort skruvarna med en skruvmejsel och lagra dem på ett ställe där de inte går förlorade. Vrid tumskruvarna för hand om din dator fall inte krävs en skruvmejsel för att öppna.
  3.
  Ta bort sidostycket av datorn tornet och lägger den åt sidan. Tryck på metall del av datorns fallet eller vidrör metallen kring datorns nätaggregat. Plant fötterna och inte blanda, att oavsiktliga utsläpp av statisk elektricitet inuti ditt fall.
  4.
  Koppla loss ansluter ditt grafikkort till din dators nätaggregat, om det är närvarande. Ta bort skruven som håller grafikkort bakre fäste säkert mot baksidan av datorn. Vissa datormodeller har en hävstång-liknande apparat som kallas retention armen som måste lyftas för att komma åt den bakre skruven. Detta är vanligt i Dell och Hewlett-Packard datorer.
  5.
  Förvara bort skruven med det andra fallet skruvar. Vänd några hakar eller clips som håller kortet i kortplatsen. Ta tag i kortet på hörnen och rock den mjukt fram och tillbaka för att underlätta det ur kortplatsen. Kontrollera om det finns ytterligare sladdar eller kablar som är anslutna till grafikkortet och ta bort dem innan du tar ut kortet. Vänd på kortplatsen s klipp på plats och placera grafikkortet åt sidan. Handskas försiktigt i kortet om du tänker använda kortet med en annan dator.
  6.
  Återmontera datorns hölje eller förbereda den för ett nytt kort installationen om du tänker fortsätta att använda datorn. Kolla med din lokala township eller samhällstjänst om du slänger datorn. Din lokala området kan ha särskilda regler för att kasta bort datorutrustning.


Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur man skapar en bootbar USB-enhet i Windows XP

Relaterade artiklar


 • hur man fixar ett microSD-kort
 • hur till låsa Micro SD-kort
 • hur man mappa en musknapp för att skriva ut på skärmen
 • hur du ansluter en skrivare utan en skiva
 • specifikationerna för en Compaq Presario sr5313wm moderkort
 • minneschip definition
 • specifikationer för Compaq Presario sr2150nx
 • I specifikationerna för en Compaq Presario F700
 • hur man ansluter en Microsoft Optical Mouse 3000
 • Inaktivera administratörslösenordet på en Dell Latitude i bios