Dator > Hur kan jag torka min hårddisk ren gratis?

 • Hur kan jag torka min hårddisk ren gratis?


 • Ta bort en datafil från hårddisken faktiskt inte radera uppgifter. Även om hänvisningen till filen tas bort, förblir data. Även om ditt operativsystem kan inte längre känna igen filen är data fortfarande finns på din hårddisk. Om du lagrar känslig information på din hårddisk, exempelvis företag, medicinsk eller personlig information, helt enkelt radera informationen kommer inte att skydda det om hårddisken bortskaffas som doneras eller stulen. Genomför en fullständig format på hårddisken kommer att torka disken ren. Du behöver inte köpa någon extra programvara eller utrustning för att formatera hårddisken

  Du behöver:.
  Operativsystem disken systeminstallation
  . Lagringsenhet.
  Drivrutiner.


  1.
  Säkerhetskopiera dina data. Formatera hårddisken raderas hela innehållet på hårddisken, spara alla dina viktiga filer till en lagringsenhet, t. ex. en USB-flash-enhet eller CD. Båda kan köpas från vilken dator som helst elhandlare.
  2.
  Samla in nödvändig utrustning och filer som behövs för att installera om operativsystemet och drivrutiner. Du behöver en kopia av ditt operativsystem installations-CD och alla dina drivrutiner. Vissa drivrutiner kommer att installeras med operativsystemet, men för att vara på den säkra sidan rekommenderar vi att du laddar ner drivrutiner för dina enheter som grafikkort, modem, nätverkskort, skrivare och ljudkort. Spara drivrutiner till ett USB-minne, diskett eller CD.
  3.
  Skapa en startdiskett. Om du använder Windows 98 eller senare, innehåller operativsystemet installations-CD nödvändiga filer för att starta och det här steget är inte nödvändigt. Om du använder en tidigare version, gå till Bootdisk. com att skapa en startdiskett eller cd.
  4.
  Ändra startsekvensen, så att datorn startar från den installationen av operativsystemet CD eller diskett startdisk. Medan datorn är uppstart, tryck på "F12" för att visa "Boot Device Menu" och välj din CD eller diskett enhet för startenhet. Vissa datorer kräver att du in i BIOS för att ändra startsekvensen. Beroende på vilken version av BIOS när datorn startar för att starta, tryck på "F2", "Delete" eller "Esc" för att ange ditt BIOS och tillgång startordningen eller startordningen menyn. Ändra ordningsföljden så ditt system startar till CD-eller diskettenheten.
  5.
  Formatera hårddisken. Sätt ditt operativsystem installations-CD eller startbar diskett i enheten och starta om datorn. Om du startar från operativsystemet CD, nedgång några alternativ för att reparera den aktuella installationen. Följ instruktionerna för att ta bort eller skapa partitioner på disken, sedan välja alternativet att formatera. Välj inte alternativet "Quick Format" hårddisken eftersom detta alternativ inte tar bort alla data. Om du startar från en diskettenhet, måste du formatera hårddisken från en DOS-prompt. För att hantera partitioner från en DOS-prompt, skriv "fdisk" och följ instruktionerna för att ta bort eller skapa partitioner. Att formatera enheten, från kommandoprompten skriver du "FORMAT C:" där C är enhetsbeteckningen för hårddisken. Formatera alla partitioner.
  6.
  Ominstallera programvaran operativsystemet och drivrutiner. Om du har startat upp från en installations-CD, kommer du att få möjlighet att installera programvaran operativsystemet efter hårddisken har formaterats. Om du har formaterat disken från en DOS-prompt, med din in installations-CD, i kommandotolken skriver du D: \ setup. exe, där D är enhetsbeteckningen för CD-ROM-enhet. Detta kommer att starta installationen operativsystem, följ instruktionerna tills installationen är klar
  7
  Installera drivrutiner. . . Följ instruktionerna i "readme"-filer som medföljer nedladdningar drivrutin för att installera drivrutinerna.


Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur varm bör en hårddisk få?

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en Asus Eee PC 1000HE till 2G RAM
 • hur man skyddar extern hårddisk programvara
 • I specifikationerna för en Compaq Presario F700
 • hur till återvinna bilder på ett Compact Flash
 • hur du installerar en 64 MB grafikkort
 • hur man byter en optisk enhet på en Dell Dimension 8200
 • Hur byter jag batteri i en asus S101?
 • hur man fixar en laptop tangentbord när nyckeln lossnar
 • hur man laddar OH-filmen i skrivaren
 • Hur konfigurerar jag upp nätverkskonfigurationer på en Xerox WorkCentre 5632?