Dator > Hur fixar jag min laptop när den kommer inte skriva?

 • Hur fixar jag min laptop när den kommer inte skriva?


 • När en bärbar dator kommer inte längre typ, oftast frågan är en dålig tangentbord. Tangentbord gå illa när vätskor, särskilt klibbiga uppstickare som läsk, utspillda gå in i tangentbordets kretsar. Andra gånger har tangenterna på tangentbordet slitna helt enkelt ut. När detta händer är det kontakter eller plast under stumma tangenter inte längre fungerar korrekt. Det enklaste sättet att fixa en laptop tangentbord är att köpa en ny och ersätta den. Medan knepigt, är laptop tangentbord ersättning enkel och inte kräver en betald tekniker.

  Du behöver:
  liten Philips föraren skruv
  . Ersätter tangentbordet.


  1.
  Bestäm tangentbordet är felaktig. Hitta en stationärt tangentbord med USB-anslutning och koppla in den i din laptop. Om det inte fungerar direkt, starta sedan om din bärbara dator. Prova att skriva på skrivbordet tangentbordet. Om det tangentbord fungerar, då problemet är inte moderkortet eller programvara. Istället måste du byta ut tangentbordet.
  2.
  Bestäm vilken modell nummer du laptop är. Antalet brukar finnas på tillverkarens klistermärke på undersidan. Sök efter en ersättare tangentbord som är specifik för din bärbara modell. Delar finns antingen på den bärbara datorn tillverkarens hemsida, eller på online-butiker som Amazon. EBay säljare lista också nya eller begagnade bärbara delarna.
  3.
  Hitta reservdelar eller service manual som talar om hur man rättar till och reparera din specifika laptop. Annars avgöra om din bärbara dator tangentbordet har några skruvar att hålla den i från botten av datorväskan. Kolla runt på tangentbordet för klipp och driva dem tillbaka om några existerar. Om det inte finns några klipp och ta bort skruvarna från den bärbara datorn botten inte orsakar tangentbordet för att lossna och sedan ta bort frontplattan bitar som omger tangentbordet, med början i en på toppen. Hitta skruvar förankra tangentbordet inuti och ta bort dem.
  4.
  Lyft tangentbordet upp långsamt. Leta efter där den är ansluten till moderkortet och försiktigt dra ur kabeln. Lägg tangentbordet åt sidan. Ta ut din nya tangentbord och koppla den till moderkortet. Om ingen kontakt slutet på tangentbordet kabel, dra försiktigt i kontakten på moderkortet uppåt för att öppna den och dra kabeln i. Stäng tillbaka kontakten över kabeln. Om tangentbordet har en kontakt i slutet av sin kabel, då helt enkelt ansluta den till moderkortets kontakt.
  5.
  Placera den bärbara datorn tangentbordet och sedan ersätta alla skruvar och bezel bitar. Lås klippen igen om det finns några. Power den bärbara datorn på och se det externa tangentbordet är inte längre inkopplad, och testa att tangentbordet fungerar. Kontrollera anslutningen tangentbordskabeln Om tangentbordet fortfarande inte fungerar.

  Tips och varningar


 • alltid bort både nätadaptern och batteriet på din bärbara dator innan du arbetar med utsatta kretsar. Arbetet med den bärbara datorn på en hård, plan yta och hålla sig borta från statisk elektricitet faror.

Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur märka CD-och DVD-skivor med LightScribe

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en sd Wi-Fi-kort
 • hur man rengör den svarta svampen rullen på en HP LaserJet-skrivare 1100
 • Information om Compaq Presario V2000 laptop
 • Ska jag ta bort lite musik från en PC för att frigöra utrymme?
 • hur man skriver ut adresser på vykort
 • tekniska specifikationerna för Acer Aspire 5735z-322g25mn
 • hur man använder en bärbar dator hd i en dator
 • hur man rengör en HP 94 bläckpatron
 • historia CISC & RISC
 • information om minnen