Dator > hur man kan övervaka laptop hårdvara

 • hur man kan övervaka laptop hårdvara


 • Användare av bärbara datorer bör ständigt övervaka deras hårdvara för förändringar i temperatur, ström och last /användning. För mycket av någon av dessa saker kan inte bara ändra prestanda för maskinvaran, men kan också i hög grad öka chanserna för det inte helt och hållet. Om du har en monitor som visar ständiga förändringar i hårdvara så har du en kontinuerlig grepp om utförandet av din bärbara dator. Windows har inte en allt-i-ett-hårdvara skärmen, men du kan ladda ner en av de många fria program tillgängliga online.
  1
  Välj och ladda ner ett program hårdvara bildskärm. . . Dessa program är skickliga på att upptäcka och läsa din maskinvara och sedan visa sin temperatur, ström, belastning och avläsningar fläkt. Eftersom Windows operativsystem inte kommer med inbyggd levande monitorer måste du ladda ner en från Internet. Dessa program är oftast gratis och är mycket lätt att installera och använda.  Några av de mest populära hårdvara monitorer är Öppen Hardware Monitor, HW Monitor och hårdvara sensorer övervakar. Se avsnittet Resurser för länkar till dessa program.
  2.
  Öppna programmet när du har hämtat och installerat den. Nästan alla enhet övervaka program är liten fil program som öppnar mycket enkla fönster.
  3.
  Vänta medan programmet upptäcker alla bärbara enheter som kan övervakas. Detta kan ta upp till några minuter beroende på hur mycket hårdvara är ansluten till din laptop.
  4.
  Märke till listan med enheter. Mest hårdvara monitorer visas åtminstone datorn ACPI, batteriladdning och hårddisken. Din ACPI är Advanced Configuration and Power Interface som styr maktfördelning mellan olika maskinvaruenheter. Andra enheter kan visas beroende på din hårdvara anslutningar, till exempel grafikkort, hårddiskar och enheter för bearbetning.
  5.
  Kontrollera bildskärmens värden för varje enhet. Programfönstret kommer att ha flera kolumner: ett nuvärde ett minsta värde och ett högsta. Varje enhet ska ha en läsning för temperatur (° C), laddning (spänning), belastning /användning (%) och fläkthastighet (varv per minut).  Till exempel kan din ACPI vara igång vid 47 ° C, men har ett värde på minst 46 ° C och ett maximalt värde på 54 ° C.

  6.
  Minimera programfönstret till aktivitetsfältet. Härifrån fortsätter enheten ska fungera för skärmen men kommer inte vara i vägen för dina andra verk eller åtaganden. Du kan också fortsätta att söka de enheter av din bärbara dator genom att öppna fönstret och välja "Clear Min /Max" eller "Refresh" alternativet, beroende på vilket program du använder, vilket bör finnas i "Visa" alternativet på kommando i verktygsfältet.


Previous:hur till återvinna Toshiba Next:min dator kommer inte att erkänna min scanner

Relaterade artiklar


 • hur man använder dvd rw-skivor
 • Hur gör jag en stor bokstav på en Dell Inspiron 1300?
 • HP 950c information om skrivaren
 • hur du hittar den dag en HP tonerförpackningen
 • hur du ansluter två datorer torn till en bildskärm
 • hur man installerar RAM i en emachine
 • hur man får ut det mesta av grafikkort
 • hur du partitionerar Seagate extern hårddisk
 • hur du justerar färgen på en bärbar dator
 • hur man byter RAM på en Sony Vaio PCG-fx215