Dator > hur man installerar ett tangentbord på en IBM T23

 • hur man installerar ett tangentbord på en IBM T23


 • Släpptes 2001, har IBM ThinkPad T23 laptop en något ovanlig mekanism för att hålla tangentbordet till själva datorn jämfört med vissa andra bärbara modeller. Om du har försökt att byta ut tangentbordet på en ThinkPad T23 och blivit förvirrade av komplexiteten i tangentbordet, är du förmodligen inte den första. Men när du har lärt mig att installera ett tangentbord för en ThinkPad T23, kommer du att kunna serva tangentbord flera andra ThinkPad-modeller samt

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng av ThinkPad T23 ner och placera den med botten uppåt och batteriet vänd mot dig. Kontrollera att inga kablar är anslutna.
  2.
  Tryck plastfliken bredvid batteriet till höger, och medan du håller på fliken, lyft det primära batteriet ur datorn och ställ det åt sidan. I hörnet av den tomma batterifacket ser du den lilla batteriet Knappcell används för att behålla systemet datum och tid. Detta måste också tas bort.
  3.
  Ta bort den inre Phillips skruven som håller myntet församling cellsbatteri till botten av den tomma batterifacket. Ta bort den lilla kabeln mellan batteriet församling till datorn och ställ in mynt församling cells batteriet åt sidan.
  4.
  Ta bort den fasta skruv från det främre högra hörnet av ThinkPad T23 med den tomma batterifacket fortfarande vänd mot dig. Denna skruv håller hårddisken montering inuti datorn. Observera att på vissa ThinkPad T23 modeller, kan denna skruv vara ett säkerhetsproblem skruv som kräver en insexnyckel snarare än en platt skruvmejsel. Efter ta bort skruven, skjut hårddisken församling ur ThinkPad T23 och ställ den åt sidan.
  5.
  Vänd ThinkPad T23 höger sida upp med framsidan mot dig. Skjut den lilla plastfliken på baksidan högra hörnet av datorn så att dra fliken för modulfacket enhet pop ut. Använd dragfliken att skjuta modulära ut viken enhet av ThinkPad T23.
  6.
  Vänd ThinkPad T23 igen. Ta bort krysskruven bredvid batteriet släppa fliken och lossa skruven för plastskyddet vänd vinkelrätt mot den tomma batterifacket så mycket som möjligt. Ta bort plastskyddet. Enligt plasthöljet hittar du mini PCI-platsen för ThinkPad T23. Nära centrum av denna avdelning är en annan Phillips skruv. Ta bort det.
  7.
  Vänd ThinkPad T23 över och öppna fönstret.
  8.
  Luta ThinkPad T23 upp något, lyft från handledsstödet och använda gångjärn som vridningspunkt. Tryck Frigöringsfliken inuti tomma batterifacket att släppa tangentbordet från ThinkPad T23. Luta tangentbordet mot skärmen och lyft den ur datorn.
  9.
  Ta bort plasten knappen locket från toppen av den gamla ThinkPad T23 tangentbordet och placera den på nytt tangentbord.
  10.
  Placera den nya tangentbordet i ThinkPad T23 och skjut den framåt så att säkra flikarna på framsidan av tangentbordet går in i kroppen av ThinkPad T23.
  11.
  Placera händerna i den tomma modulfacket på höger sida av ThinkPad T23 och kortplatsen på vänster sida. Använd dessa för inflytande för att driva tangentbordet ner och låsa den på plats.
  12.
  Tryck på "Y" på tangentbordet ner för att engagera kontakten på undersidan av tangentbordet med ThinkPad T23 logikkortet. Tryck på "Y" en andra gång för att se till att tangentbordet fortfarande är ordentligt ansluten efter att sätta ThinkPad T23 ihop igen.
  13.
  Ersätta alla ThinkPad T23 delar genom att vända på stegen i den här artikeln.

  tips och varningar


 • Borttagning av primära och sekundära batterier från din ThinkPad T23 kommer att resultera i datorn där du uppmanas att skriva in datum och tid när du slår på den igen.

Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur man gör en divx film till en DVD

Relaterade artiklar


 • hur man rengör fingeravtryck från en platt bildskärm
 • specifikationerna i en NEC Versa e6200
 • hur man har samma dator bild på två skärmar
 • hur man byter RAM i en Asus Eee PC
 • information om kortplatser
 • ska jag använda alla hårddiskutrymme på min externa hårddisk eller lämna lite?
 • hur man beräknar CPU multiplikatorn
 • hur man tar betalt en Logitech trådlös mus med en blinkande röd lampa
 • Hur man använder en PNY microSD
 • I specifikationerna för en Dell Precision 370