Dator > hur du lägger till minne och hastighet till en bärbar dator

 • hur du lägger till minne och hastighet till en bärbar dator


 • Med tiden kan en bärbar dator som kan ha en gång fungerade på en anständig hastighet börjar avta. Detta orsakas av dator skräp, la program över tid och regelbunden användning. Lyckligtvis uppgradera din bärbara dator RAM är generellt ett enkelt och billigt sätt att öka sin hastighet. Medan de särskilda instruktioner skiljer sig från modell till modell, gör de flesta laptop tillverkare uppgradera minnet en ganska universell process, vilket innebär att lära sig att uppgradera RAM-minnet på en bärbar dator kommer sannolikt förbereder dig för framtida uppgraderingar, liksom.

  Du behöver:
  uppgraderar RAM kompatibel med din specifika laptop
  . Phillips skruvmejsel.
  Din bärbara manual eller internet.

  Förberedelser


  1.
  Avgöra vilken typ av minne du behöver och hur mycket du vill. Typen och gränser kompatibel med din bärbara dator kan hittas i manualen. Om du inte har manualen, många webbplatser erbjuder minne rådgivare som hjälper dig att välja rätt minne till din bärbara dator. Efter fastställandet av dessa särdrag, köper ditt minne antingen online eller från en elektronik eller datorbutik.
  2.
  Förvandla din bärbara dator helt och vänta tills hela systemet stängs. Dra ur nätsladden och några andra enheter anslutna till datorn.
  3.
  Stänga skalet och vänd datorn på rygg så att bottnen är vänd mot taket. Ta bort batteriet, som oftast görs genom att släppa en switch eller att helt enkelt dra ut batteriet. Tvinga inte ut ändå, om du har problem, konsultera manualen, som kommer att få instruktioner för att ta bort batteriet.
  4.
  Leta reda på minnet täcklocket. Återigen kommer den manuella berätta exakt var det är men det är typiskt en 2-5 tums fyrkant med två till fyra skruvarna som håller den på plats. När placerade, skruva loss luckan och ställ den och skruvar säkert till sidan.

  Uppgradera RAM


  1.
  Avgöra om du är helt enkelt uppgradera till en tomma RAM-kortplatsen (de flesta bärbara datorer har två platser, är en ofta tom) eller att ersätta den befintliga RAM. Om du är helt enkelt uppgradera till steg tre. Annars hittar minnesmodulen i luckan.
  2.
  Tryck försiktigt ned eller passiv på de två klippen på vardera sida om minnesmodulen. Dessa klipp håller RAM på plats och kan skilja sig i release metod laptop. När du släpper lås bör RAM dyka upp tillräckligt långt för att tas bort. Innan du tar bort, gör en mental anteckning om sin läggning inom minneskortplatsen du infoga den nya RAM på exakt detta sätt.
  3.
  Tryck på de två klippen på vardera sidan om tomma RAM slot öppen att se till att facket inte är låst med något i det. Mjukt och försiktigt in det nya RAM-modulen (er) i den tomma kortplatsen med den guldfärgade skårorna in först.
  4.
  Tryck försiktigt ned på RAM när den infogas bör du höra antingen eller känner att det klippet på plats och lås bör nu vara ordentligt stängt igen. Skruva minnet tillbaka locket och anslut batteriet i innan vända på datorn och öppna det igen.
  5.
  Slå den bärbara datorn på och på den första skärmen ser du en sammanfattning budskap talar om för dig att slå en viss knapp to enter setup, tryck på den knappen. Inställningsskärmen bör nu det nyss installerade minnet information. Tryck på "F10" för att spara och lämna inställningen.

  Tips och varningar


 • Jorda dig själv genom att röra vid något metallföremål, bortsett från den bärbara datorn, för att skydda den från statisk elektricitet .
 • Vissa bärbara datorer har en av minnet vikar gömd under tangentbordet. Detta är normalt svårare att nå och kräver unika instruktioner mellan olika modeller. Om din laptop är en sådan modell har handboken typiskt instruktioner för att uppgradera minnet.

Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur gör jag koppla in externa högtalare till en Lenovo ThinkPad R61?

Relaterade artiklar


 • Hur man överför video på en Archos 5
 • hur man spelar in en konferens med en bärbar dator
 • Logitech Bluetooth Mouse instruktioner
 • specifikationerna för en Compaq Presario 2568cl
 • hur man byter en adapter AGP display
 • hur man kommer åt insidan minne i eMachines m5309
 • hur man fyller en Epson t069120 bläckpatron
 • om cd-skivor
 • hur man ansluter en HP CM1312 till en DSL-linje
 • Hur byter jag batteri i en asus S101?