Dator > hur man backup på en flash-enhet

 • hur man backup på en flash-enhet


 • Säkerhetskopiera dina filer till en flash-enhet kan du återställa filer nästan omedelbart. Både Mac-och Windows-system innehåller hjälpsamma inbyggda verktyg för detta ändamål. Under tidigare decennier den begränsade lagringskapaciteten disketter och cd-skivor hindrade en enkel backup, men tillkomsten av bärbara flash-enheter som kan hålla från en till 32 gigabyte lagringsutrymme eller större innebär att du kan hålla de flesta, om inte alla, av dina . filer på ett ställe

  Windows


  1. .
  Sätt in flash-enheten i en USB-port på datorn.
  2.
  Öppna Säkerhetskopiering och återställning program. I Windows 7 öppna Kontrollpanelen och klicka på "Säkerhetskopiera din dator" från "System och säkerhet"-avsnittet. Om du använder Windows XP klickar du på "Start", gå till "Alla program"-listan, och sedan till "Tillbehör". Skjut med musen ner till "System Tools" och klicka på "Backup".
  3.
  Välj detaljerna i din backup. Klicka på "Konfigurera säkerhetskopiering" i Windows 7. Välj enhetsbeteckningen för din flash-enheten och klicka på "Nästa". I Windows XP klickar du på "Nästa" i guiden Säkerhetskopiera eller återställ. Välj "Säkerhetskopiera filer och inställningar" knappen och klicka på "Nästa".
  4.
  Välj fördefinierade inställningar för att aktivera Windows för att säkerhetskopiera standard Windows mapparna och kataloger (t. ex. Mina Bibliotek mappar) eller välja "Låt mig välja" knappen. Klicka på "Nästa". Välj ditt brev flash-enheten från rullgardinsmenyn om du använder Windows XP och klicka på "Nästa".
  5.
  Markera de objekt som ska säkerhetskopieras om du har berättat Windows du vill att välja på egen hand. Sätt i bock i rutorna bredvid varje mapp eller katalog du vill säkerhetskopiera på din flash-enhet. Klicka på "Nästa".
  6.
  Klicka på "Finish" eller "Spara inställningar och köra backup" för att starta säkerhetskopieringen. Vänta tills Windows dig uppmärksam på att säkerhetskopieringen har slutförts. Klicka på "Säker borttagning av maskinvara" ikonen i aktivitetsfältet bredvid systemklockan och välj din flash-enhet att mata ut den. Vänta på Windows anmälan som talar om att det är säkert att ta bort flash-enheten innan du tar bort den från USB-porten.

  Mac OS X


  1.
  Sätt i ett flashminne i en port på din Mac.
  2.
  Välj "Systeminställningar" på Apple-menyn. Klicka på "Time Machine" från "System" för att öppna Time Machine ansökan.
  3.
  Klicka på "Välj Backup disk". Välj din flash-enhet från listan och klicka sedan på "Använd för säkerhetskopiering".
  4.
  Klicka på "Alternativ" i Time Machine ansökan. Markera de filer och mappar som du vill utesluta från säkerhetskopieringen. Klicka på "Klar".
  5.
  Välj "Säkerhetskopiera nu" från Time Machine-menyn. Vänta tills säkerhetskopieringen är klar. Dra den vita USB-enhet till papperskorgen ligger på dockningsstationen för att mata ut enheten. Ta bort flash-enheten från Mac efter dess ikon visas inte längre på skrivbordet.

  Tips och varningar


 • Skapa en vanlig schema för säkerhetskopiering så att du kan bevara nuvarande information och filer.

Previous:nothing Next:specifikationerna för en hp pavilion 5200

Relaterade artiklar


 • hur man kan jämföra olika bärbara datorer
 • specifikationer för ett Compaq Presario sr1703wm
 • hur man installerar en AirCard
 • ominstallation av en Dell Inspiron tangentbord
 • hur du fyller på papper i den automatiska dokumentmataren för en HP j4550
 • hur du ansluter G4 Cube till trådlöst internet
 • hur man avbryta en utskrift på HP Foto C5280
 • hur man använder en flash-enhet med ett nav
 • extern hårddisk låda instruktioner
 • hur man installerar ett grafikkort utan en CD