Dator > hur man ansluter en Mac G3 till wifi

 • hur man ansluter en Mac G3 till wifi


 • Apple Computer gjorde en mängd olika bärbara och stationära datorer baserade på G3-processor. Mellan 1997 och 2001 gjorde Apple och sålt 25 skrivbordet G3 modell variationer, fem G3 Powerbook och 16 olika G3 iBook. I alla dessa modeller, är det möjligt att uppgradera dem för att hantera WiFi eller trådlöst internet. Det görs på olika sätt i varje nivå av Mac från tiden med G3 processorer

  Du behöver:.
  PCI wifi-kort
  . PCMCIA WiFi-kort.
  AirPort-kort.
  AirPort-kort adapter.
  Drivrutiner.
  Skruvmejslar.


  1.
  Öppna den bakre eller ta bort toppen av Apples stationära G3 Macintosh-datorer att installera ett PCI WiFi-kort. Detta fungerar olika för varje modell. För låg profil G3 Performa, måste du ta bort den övre delen av ärendet. För G3 Blue White modell, lyft spärren hantera upp till höger i tornet för att öppna hela sidan av datorn. Väl inne, koppla in PCI-kort i en lämplig plats. Vanligtvis kommer denna typ av PCI-kort har en liten antenn som sticker ut där bak. Ladda drivrutinen, om så behövs, och du bör kunna ansluta trådlöst till routern.
  2.
  Använd ett mynt för att öppna igen luckan på G3 iMac. Har iMac nedåt på en mjuk trasa på ett gediget arbete yta att få tillträde. Ovanför RAM slots till vänster, kommer det att finnas en AirPort-antenn med skruvlock av plast. Dra antennen på avstånd från järnväg, ta sedan av locket. Anslut AirPort-kortet i antennen och glida in den som skenor. I det här fallet beror på att Apple gör AirPort-kort, bör du inte lägga till några drivrutiner. Om iMac inte igen kortet, gå till Apples webbplats och hitta AirPort föraren hämta lämpliga för din dator.
  3.
  Använd ett mynt för att skruva loss två fästskruvarna på botten av G3 iMac Clamshell modeller. Datorn bör stängas och nedåt på arbetsytan. Ta ut batteriet. Vänd på Clamshell över och släppa tangentbordet klipp sitter till höger om "ESC" knappen och "F8" knappen. Vänd tillbaka tangentbordet mot sig själv, vara noga med att inte dra för hårt eftersom tangentbordskabeln fortfarande ansluter den till Clamshell. AirPort-kortet går till den övre mitten av Clamshell. Anslut antennen och glida in kortet i kortplatsen tillbaka mot tangentbordet. Återmontera gripskopan. Följ samma grundläggande proceduren för den vita G3 iBooks. Den enda verkliga skillnaden är att det bara finns en skruv på batteriet och rätt tangentbordet på fliken nästan hela vägen till höger på tangentbordet.
  4.
  Ladda ned programvaran på G3 Powerbook som följde med PCMCIA WiFi kortet. Skjut sedan in PCMCIA-kortet i ett av spåren på vänster sida av datorn. Detta fungerar på kangan, Wallstreet, Lombard och Pismo modeller av G3 Powerbook. Den Kanga och Wallstreet båda har två PCMCIA-kortplatser varje, medan Lombard och Pismo har bara en var. I Lombard modell, kan du också använda en av USB-portarna på baksidan för att ansluta en USB WiFi-dongle. Den Pismo har fler alternativ. Bortsett från PCMCIA-kortplats och USB-portarna, har denna modell också Firewire-portar och en intern anslutning för ett AirPort-kort. För att få på flygplatsen utrymme, vrid de två skruvarna på den övre steget på tangentbordet och sedan använda clipsen Lossa tangentbordet och vända den tillbaka mot dig. Antennen kommer att vara på vänster strax ovanför PCMCIA-kortplatsen. Fäst antennen och skjut AirPort-kortet på plats.

  Tips och varningar


 • Innan du arbetar inuti en dator, jorda dig och din Mac genom att röra vid metall. För dig, röra din hand på ett dörrhandtag eller något. För Mac, Rör vid något metallföremål med en skruvmejsel.

Previous:nothing Next:Dell Inspiron information

Relaterade artiklar


 • hur man gör en 64-bitars media player som standard
 • hur man identifierar vilken typ av minne en dator behöver
 • hur du fyller på papper i den automatiska dokumentmataren för en HP j4550
 • Hur formaterar jag en Transcend SDHC 8 GB-kort?
 • hur man ansluter en Microsoft Wireless Optical mus till en mottagare 3,0
 • Hur du tar isär en acer aspire 3680
 • hur till låsa upp en bärbar dator touch pad
 • hur du tar bort och ersätta Alienware M11x bärbar hårddisk
 • specifikationer av Sony Vaio PCG-fx370
 • hur man återställer en Ricoh till fabrik