Dator > hur du ansluter en slav hårddisk

 • hur du ansluter en slav hårddisk


 • Installera en slavhårddisk på din dator kan ge dig en stor frihet. Du kan använda slavenheten som lagerutrymme, lagra alla dokument som kan ta upp för mycket utrymme på den primära hårddisken. Du kan också lagra viktiga dokument som du inte vill bli sammanblandade med andra dokument. Ett annat alternativ är att installera ett annat operativsystem. Du kan ha Windows XP på en hårddisk och Windows 7 på en annan hårddisk. Om du utvecklar programvara, kommer detta att du kan testa funktionaliteten av programvara på flera operativsystem.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Andra hårddisk.


  1.
  Stäng av datorn och ta bort alla kablar inkopplade till din dator.
  2.
  Bort skruvarna på ena sidan av datorlådan och ta bort panelen som hölls i målet i dessa skruv.
  3.
  lokalisera din aktuella hårddisken. Det bör vara belägen i en stor metall låda under metall låda som innehåller dina CD /DVD-ROM-enheter.
  4.
  Skruva loss de skruvar som håller hårddisken i kortplatsen. Det bör finnas en eller två skruvar för att skruva.
  5.
  Dra din hårddisk ut något, men inte hela vägen. Försiktigt dra ut integrerad drivelektronik (IDE) kabeln från baksidan av hårddisken, sedan försiktigt dra ut strömkabeln från hårddisken. Dessa bör vara det enda kablar inkopplade hårddisken. IDE-kabeln är cirka tre inches bred, kabeln är bara ungefär en tum breda. Dessa kablar kan ibland vara svårt att koppla ur, och kan kräva hjälp av en tång.
  6.
  Justera bygeln inställningarna på din andra hårddisk vara en slav hårddisk. Jumper inställningar definierar om en hårddisk är master hårddisken eller slavhårddisk. Bygeln inställningarna på olika hårddiskar skiljer sig åt. Läs igenom dokumentationen på hårddisken själv eller om den dokumentation som följde med hårddisken. De bygelstift ligger vanligen mellan IDE-kabel stift och makt stift kabeln.
  7.
  Skjut din slavhårddisk i facket under där den primära hårddisken ligger.
  8.
  Push primära hårddisken på plats och skruva i skruvar på sidan av varje hårddisk för att hålla dem på plats.
  9.

  Anslut längst nå IDE-kabeln, som ska vara svart, i den primära hårddisken. Anslut strömkabeln som var ansluten till den primära hårddisken tillbaka till den primära hårddisken. Anslut mitten IDE-kabeln, som bör vara grå, i slavhårddisk. Leta all tillgänglig sladden från datorns strömförsörjning och anslut den till slavhårddisk. Du bör ha gott om lediga strömsladdar.
  10.
  Tillbaka panelen på sidan av datorn och skruva fast den på plats igen.
  11.

  Anslut alla kablar tillbaka till datorn och slå på den. Klicka på "My Computer" på skrivbordet. Din slavenheten ska visas under "hårddiskar". Den slavenheten visas som nästa bokstav i alfabetet bortom dina sista enheten. Om du har ett "E"-enhet och inget "F" drive, kommer din slavenheten visa upp som "F"-enheten.


Previous:nothing Next:Hur hämtar jag HVX200 till en Mac?

Relaterade artiklar


 • hur man byter RAM i en LIFEBOOK c2220
 • hur du vill justera fönster i två bildskärmar
 • hur man kan minska hastigheten dator fläkt
 • hur du installerar extra minne på en Acer Aspire 5520-5334
 • hur man överför en video sd till en dvd
 • Hur man testar en VGA-kort
 • Hur tar jag bort gamla filer från en handhållen palm?
 • hur man återställer patroner
 • hur man installerar en Dell Inspiron nyckel
 • hur man installerar RAM i ett e-maskiner laptop