Dator > Hur man säljer gamla datorer

 • Hur man säljer gamla datorer


 • För varje ny dator köps det finns ett gammalt kasseras. När du köper en ny dator, anser de flesta människor inte vad de ska göra med sina gamla dator, som ofta hamnar i soporna eller stoppade i lager. Gamla, fungerande datorer, kan dock få en andra chans och det finns människor som betalar för att köpa dem. Om du har gamla datorer för att sälja, lära dig hur du tar bort din personliga information från dem och hur man hittar en köpare

  Du behöver:.
  USB-minne
  CD.
  DVD.
  Tillgång till Internet.
  Penna.
  Anteckningar.
  Digitalkamera.


  1.
  Skapa kopior av filer som du vill behålla genom att överföra dem till ett USB-minne, CD eller DVD. Detta är nödvändigt om du säljer din egen dator.
  2.
  Radera all personlig information från hårddisken permanent med hjälp av en drive-raderingsverktyget. Gå online till webbsidan som Active @ KillDisk att hämta och installera den fria programvaran. Följ instruktionerna för att helt eliminera någon privat information.
  3.
  Leta den ursprungliga programvaran för datorn. Inkludera detta med din dator så att alla potentiella köpare kommer att ha en laglig kopia av operativsystemet.
  4.
  Leta upp "Den här datorn"-ikonen på datorns skrivbord och högerklicka. Gå till "Egenskaper" och välj. Under fliken "Allmänt" visa information om din dators operativsystem, systemminne, chip typ och PCU hastighet. Skriv ner den här informationen och stänga fönstret. Dubbelklicka på "Den här datorn"-ikonen. Ett fönster öppnas för att visa vilken typ av hårddisk och vilka andra typer av enheter är på datorn, t. ex. CD-eller DVD-enheter. Högerklicka på hårddisken och välj "Egenskaper". Gå ner till "kapacitet" och skriv ner hårddiskens kapacitet.
  5.
  Ta en bild på datorn med en digitalkamera. Hämta bilderna till den nya datorn.
  6.
  Skapa ett gratis konto om eBay. Klicka på "Avancerad sökning"-länken bredvid någon av de allmänna "Sök" lådor. Ange tillverkare och modellnummer på datorn. Gå ner på sidan för att "i denna kategori" och välj "Datorer " från rullgardinsmenyn. Flytta till "Sök Inklusive" och välj "Färdig Listor. " På botten av sidan klicka på knappen "Sök". Granska de priser för vilka andra datorer med samma modellnummer som säljs din. Använd dessa resultat för att avgöra hur du ska priset datorn.
  7.
  Klicka på "Sälj" längst upp på en eBay-sida. Följa stegen för att skapa dina eBay-listan. Inkludera PC system och hårddisk specifikationer samt hämtade bilder till noteringen.
  8.
  Sälj datorer utan reklam bekostnad genom att placera annonser på din lokala Craigslist. Klicka på "Till Salu" på din Craigslist webbplats och överst på nästa sida klicka på "Post". Gå ner till "Computer /Tech" och klicka för att välja. Ange information om din dator och den nedladdade bilden enligt Craigslist instruktionerna.

  Tips och varningar


 • Om du planerar att sälja gamla datorer på Craigslist, kommer du fortfarande behöver skapa ett konto på eBay om du vill visa "Slutförd Introduktioner. " Om du föredrar att inte inrätta ett eBay-konto, visa de listade prissättningen för begagnade datorer för att samla en uppfattning om de priser andra använder för sina begagnade datorer.
 • När du funderar priserna på eBay, anser att den dator som du säljer kan vara mer eller mindre utrustade än de datorer som är listade som säljs.
 • När du säljer på eBay Du kommer att behöva skicka datorer till köparen. Använd den ursprungliga rutorna om du har dem eller använda en stadig låda som är bra stoppad för sjöfarten. Postkontoret eller postens butik kommer vanligtvis rutor för sjöfarten.
 • inkludera kostnaden för sjöfarten i din notering priset.

Previous:nothing Next:hur man gör en macbook svalare

Relaterade artiklar


 • vad göra för att med gamla datorskärmar och skrivare
 • hur man återställer hp deskjet f335
 • hur man byter ett Realtek ljudkort i Windows XP
 • hur man installerar en Verizon um175 USB-modem
 • ska jag använda alla hårddiskutrymme på min externa hårddisk eller lämna lite?
 • hur korrekt installera ett grafikkort
 • Hur justerar jag ljusstyrkan på en bildskärm på en Inspiron 15 bärbar dator?
 • hur man uppgraderar minnet för en PC 1000H
 • vad är Creative Sound Blaster?
 • Vad behöver jag för att bränna en DVD?