Dator > Hur får jag en seriell ATA för att arbeta på ett ASUS moderkort a7v600?

 • Hur får jag en seriell ATA för att arbeta på ett ASUS moderkort a7v600?


 • Eftersom ASUS A7V600 moderkortet är en äldre modell släpptes långt innan införandet av SATA-hårddiskar, har den inte en SATA-controller. Detta innebär att du inte kan installera en SATA-hårddisk med moderkortet om du inte lägger en SATA controller-kort till datorn. En SATA-controller-kort installeras i en av den fria PCI på ett ASUS A7V600 och låter dig ansluta SATA-hårddiskar. Bättre styrkort är utrustade med egna BIOS, vilket även gör att du kan starta upp från en SATA-enhet.

  Du behöver:
  SATA-hårddisk
  . SATA-hårddisk kabel.
  PCI SATA controller kort.
  SATA controller kort installations-CD.
  Stjärnskruvmejsel.
  Skruvmejsel.
  ESD anti-statiskt armband.

  Installera Controller Card


  1.
  Stäng ner Windows och stäng av datorn. Ta bort nätsladden och alla andra kablar som är anslutna till datorn. Flytta datorn till en platt och säker yta.
  2.
  Ta bort skruvarna på baksidan av datorn som håller side-luckan på plats med stjärnskruvmejsel. Ta bort locket och ställ den åt sidan. Sätt ESD anti-statiskt armband på handleden och fast den andra änden till en metalldel av datorn fallet.
  3.
  Leta reda på en tom PCI-kortplats i ASUS A7V600 moderkortet. Facken är vita och ligger bredvid grafikkortet adaptern på moderkortet. Ta bort luckan plattan på fall bakom den tomma PCI-kortplatsen med skruvmejsel.
  4.
  Ta bort PCI-SATA-kontroller-kort från sin antistatiska påse. Sätt han kortet i PCI-kortplats och tryck ordentligt tills säkert på plats. Sätt in fästskruven för in kortet i kortplatsen täcker och dra åt med stjärnskruvmejsel.

  Installera hårddisk


  1.
  Leta upp en tom vik i främre av datorns hölje och sätt in SATA-hårddisk i den. Rikta in enheten med skruvhålen i viken. Sätt i skruvarna och dra åt med stjärnskruvmejsel.
  2.
  Anslut en av de fyra-stifts Molex-kontakt kablar från strömförsörjningen till adaptern på baksidan av hårddisken. Anslut den röda SATA-datakabeln till hårddisken och sedan i PCI SATA-kontroller-kort.
  3.
  Tillbaka side-luckan i datorn. Sätt och dra åt skruvarna. Flytta datorn till dess ursprungliga plats.
  4.
  Sätt i nätsladden och andra kablar. Slå på datorn och vänta på BIOS på SATA-kontroller kort att visa ett meddelande som bekräftar att upptäcka och konfiguration av hårddisken.
  5.
  Låt datorn starta normalt. Högerklicka på "Den här datorn" på skrivbordet, klicka sedan på "Egenskaper. "Klicka på" Device Manager "och se till att styrkortet och ny hårddisk visas i listan över hårdvara.

  Tips och varningar


  Var
 • noga med att köpa ett SATA controller kort som har sina egna BIOS. Vissa kort är bara IDE till SATA omvandlare och kanske inte är kompatibla med ditt moderkort BIOS. Dessutom kan du inte starta upp från en SATA-disk är ansluten till styrenheten kort som inte har ett BIOS.

Previous:nothing Next:hur du ansluter en skrivare utan en skiva

Relaterade artiklar


 • laptop kylningslösningar
 • hur man ansluter en IDE-hårddisk
 • hur man söker externa hårddiskar
 • hur man ansluter en bärbar till en annan dator med en Ethernet-kabel
 • min laptop kommer inte att ladda
 • Definitionen av en stationär dator
 • hur man öppnar en IBM Thinkpad A31
 • felsökning av en kompakt hp fotoskrivare
 • hur till låsa upp ett mini SD minneskort
 • hur man använder Kingston Data Traveler