Dator > min hp pavilion laptop tangenter fungerar inte

 • min hp pavilion laptop tangenter fungerar inte


 • Laptop-ägare kommer att finna det irriterande när de försöker skriva ett brev och upptäcker att slumpmässigt valda tangenter eller hela tangentbordet, inte fungerar. När denna typ av fel inträffar, utreda varför. Detta kan vara en enkel fråga som tröga tangenter eller något litet som fångats inuti tangentbordet

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  Stjärnskruvmejsel.
  Ersätter tangentbordet.


  1.
  Bedöma var problemet kan ligga genom att testa hela tangentbordet. På vissa Pavilion modell bärbara datorer (N5241), misslyckas "E" knappen först, följt av "D", "J", "L" och "jag", men det finns inget specifikt mönster. Ofta nycklar misslyckas på grund av överanvändning. Byta ett skrivbord tangentbord är enkel, men det är inte så lätt med bärbar dator. Innan du bestämmer dig för att öppna den bärbara datorn och ta isär den, vara positivt att alla andra möjligheter är uttömda.
  2.
  Uppdatera drivrutinen för tangentbordet. Klicka på "Start" och sedan "Control Panel" och "System". Leta reda på "Enhetshanteraren", som i XP är i fliken Maskinvara. Öppna "Enhetshanteraren" och klicka på +-tecknet bredvid tangentbordet i listan. Du kommer att se vilken typ av tangentbord installerade i din HP bärbara dator. Högerklicka på den typ av tangentbord och klicka på "Egenskaper". Den andra fliken från vänster heter "Driver". Klicka på den fliken och du kommer att notera fyra alternativ tillgängliga för dig. Vid det här laget bör du klicka på "Roll Back Driver", som kommer att installera en tidigare drivrutin som kan ha fungerat bättre. Ibland uppdateringar kan påverka prestanda för drivrutiner om det finns en konflikt.
  3.
  Starta om datorn och testa tangentbordet. Om ett problem kvarstår genom att klicka på "Uppdatera drivrutin"-fliken. Detta kommer att installera antingen den senaste versionen av drivrutinen eller den tidigare versionen du hade installerat (vilket som är nyare). Om detta gör ingen skillnad, öppna den bärbara datorn och undersöka tangentbordet för kabel fel eller problematiskt nycklar.
  4.
  Stäng av datorn och koppla ur nätsladden och batteriet. Stäng den bärbara datorn och titta på den bakre kanten av två gångjärn skruvar. Ta bort dem med stjärnskruvmejsel. Öppna den bärbara datorn genom att trycka på skärmen hela vägen bakåt. Ta bort tangentbordet locket med skruvmejsel. Det kommer att bända loss från undersidan "F1" knappen med fyra andra klipp jämnt placerade längden av det. Lossa locket och exponera LED plattan. Det finns fyra håller skruvarna tangentbordet till basen. Lossa dessa och lyft tangentbordet i en liten vinkel bort från dig tills den glider från botten av ramen. Vänd tangentbordet mot dig och ta bort den platta tejpen kabeln från moderkortet.
  5.
  Rengör tangentbordet och ta bort eventuellt löst skräp som fångats inom det centrala kuddar. Du kan välja att använda en dammsugare med ett munstycke eller en torr borste. Skjut tillbaka tangentbordet i botten facket och sätt tillbaka koppar platta kabeln till moderkortet. Lägg tangentbordet ner att rada upp skruvhålen. Skruva åt skruvarna på plats igen och sätt tillbaka tangentbordet locket. Om du fortfarande har problem med tangentbordet, köpa och montera en ny.

  Tips och varningar


 • Om du äger en paviljong, kolla manualen för din dator eller gå till HP: s webbplats för information om din exakta modell.

Previous:nothing Next:felsökning av en fast cd i min laptop

Relaterade artiklar


 • Hur ställer jag ut som standard svart för en HP Officejet Pro l7650?
 • min Sony Vaio kommer inte att erkänna den nya RAM-minne
 • hur man skriver ut till en delad skrivare i Vista
 • Hur ändrar jag 640 Epson?
 • Lexmark x2330 scanner instruktioner
 • ska jag använda alla hårddiskutrymme på min externa hårddisk eller lämna lite?
 • hur du installerar en Dell-tangentbord på en annan typ av dator
 • felsökning av en Microsoft-nätverk trådlös optisk mus för bärbara datorer 3000
 • hur man utöka minnet på en bärbar dator
 • information om minnen