Dator > hur man överklockar ATI-grafikkort

 • hur man överklockar ATI-grafikkort


 • Nästan alla moderna grafikkort har potential att bli "överklockad", vilket innebär att det är möjligt att höja deras processor och minne hastigheter, och därmed deras prestationer --- ibland dramatiskt. Lyckligtvis, borta är de dagar då överklockning ditt grafikkort tänkt öppna datorlådan och mixtra med små omkopplare på kortets yta. När det gäller ATI-grafikkort, en så kallad fri nyttighet ATI Catalyst är tillgänglig för just detta ändamål. När du köper ett ATI grafikkort, bör ATI Catalyst finnas på samma CD som grafikkortet chaufförer, vilket innebär att du förmodligen redan har det installerat. Om inte, kan den också laddas ned från AMD: s webbplats (se Resurser)

  Du behöver:.
  Windows XP eller senare
  . ATI Catalyst.
  Furmark eller grafikintensiva spel.


  1.
  Öppna ATI Catalyst, och i den nedrullningsbara menyn överst till vänster på programmet väljer du "ATI Overdrive . " Detta är den del av nyttan som särskilt gäller överklockning.
  2.
  Välj den video kort du vill överklocka i rullgardinsmenyn under "ATI Overdrive" rubrik. Om du bara har ett grafikkort kommer det att vara markerat som standard.
  3.
  Markera "Aktivera ATI Overdrive" låda. Detta gör att du kan ändra "Hög prestanda inställningar GPU clock" och "Hög prestanda minne inställningar för klockan" skjutreglage.
  4.
  Öka "Hög prestanda inställningar GPU-klockfrekvens" reglaget med 10 MHz, klicka sedan på "Testa anpassade klockor"-knappen för att se till att överklocka är stabil. Upprepa processen tills testet misslyckas eller om du är nöjd med överklockning och klicka sedan på knappen "Verkställ" för att avsluta det.
  5.
  Installera en grafikintensiva spel som " Crysis "eller" World in Conflict "om du inte redan har ett installerat. Om du inte har en grafikintensiva spel, ladda ner och installera Furmark (se Resurser). Du kommer att använda i spelet, eller Furmark, att betona ditt grafikkort för att kontrollera att överklocka inställningarna är stabila.
  6.
  Spela din valda grafikintensiva spel som du normalt skulle i minst en timme för att testa din överklocka. Eller, om du använder Furmark, öppna den och klicka på "Go!" knappen (ingen annan konfiguration krävs). Om ditt spel har kraschat inte efter en timme, eller om Furmark har inte kraschat efter 10 minuter är överklocka stabilt. Om det kraschar, lägre "Hög prestanda GPU-klockfrekvens inställningar" skjutreglaget med 10 MHz i ATI Overdrive, sedan testa den igen. Upprepa detta tills du kan köra testet utan att krascha.
  7.
  Upprepa steg 4 och 6 med "High klockan prestanda minne" skjutreglage. När du är klar, klicka på "OK" i ATI Overdrive och njuta av din förbättrad hastighet grafikkort.

  Tips och varningar


 • Om du får video frågor i framtiden som artefakter på skärmen eller spel kraschar din dator, gå tillbaka och titta överklocka inställningarna se till att de inte har någon skuld.
 • Ignorera "GPU Clock" och "Memory Clock" värden under "Nuvarande värden" i ATI Overdrive. "GPU Clock" inte kommer att visa GPU: s full effekt om du använder 3D-acceleration, medan "Memory Clock" visar bara mellan en fjärdedel och hälften av minnet faktiska effektiva hastighet.

Previous:nothing Next:hur man använder två bildskärmar på en Mac

Relaterade artiklar


 • hur man återställer en HP 15 bläckpatron
 • hur man använder SanDisk Cruzer 8 USB 2.0 Flash Drive
 • hur man kör en extern bildskärm på en Dell Inspiron Mini 9
 • Hur ställer jag upp en HP F2180 deskjet?
 • hur du justerar skärpan på en Dell bildskärm
 • hur man frigöra fysiskt minne på datorn
 • hur reparera en DVD-RW
 • Fakta om färglaserskrivare
 • Hur ansluter jag en Compaq F700 att bluetooth?
 • hur man kan återställa raderade data på ett minneskort