Dator > hur man kan minska laptop fläkthastighet

 • hur man kan minska laptop fläkthastighet


 • Bärbara datorer ser ständigt ökande användningen idag i både professionella och privata världar, eftersom de ger enkel tillgång till en mängd olika aktiviteter såsom studier, arbete och ta hand om sysslor såsom matinköp och betala räkningar kreditkort. En bärbar dator fläkt kan köras högt, vilket leder till ohälsosam vibrationer eller helt enkelt inte fungerar, vilket leder ägaren att vilja sakta ner. Att göra det är enkelt

  Du behöver:. .
  Laptop
  Färdigförpackad och hämtade Hårdvaruövervakning programvara.

  Hur kan vi minska Laptop Fläkthastighet


  1.
  Kontrollera i datorns BIOS när du startar datorn, för att se om du kan ändra fläkthastigheten där. Detta förfarande beror på märke och modell av bärbar dator och många kommer inte att ha den tillgänglig. BIOS är tillgänglig genom att trycka på "F2", "Delete" eller "F10" vid start (beroende på tillverkare), som kommer att föra in BIOS menyn. Du kan navigera till fliken Maskinvara och se om fläkten alternativ finns tillgängliga. Slutföra ändringarna genom att trycka "Spara".
  2.
  Kontrollera om chipset drivrutiner för datorn styr fläkten som finns i din laptop. Chipsetet på moderkortet är vad styr olika hårdvarukomponenter såsom fläktar, hårddiskar, nätverkskort, ljud eller video. Chipset drivrutiner kan du ändra inställningarna på hårdvaran i chipset kontroller.  Du kan nå dessa genom att gå till "Start" och sedan "Program Files" och sedan välja mappen som har namnet på ditt moderkort. Det kommer att bli ett diagnostiskt /optionsprogram i det, som kommer att ha om du vill ändra. Om fläkten hastigheten kan ändras i programmet, kommer det omedelbart synliga eller vara synliga i hårdvaran delen av inställningarna. Om du behöver extra hjälp, kontakta ditt moderkorts manual.
  3.
  Ladda ner för att ändra din fläkthastighet om du inte kan ändra det via BIOS eller via chipset. Det finns en mängd program som gör detta, till exempel "SpeedFan", "RivaTuner" och "CoreTemp. " (Se Resurser. ) Innan du köper eller laddar ner någon mjukvara, se till att den är kompatibel med din hårdvara och operativsystem så du inte slösar tid och pengar. Om det är, ladda ner mjukvaran.
  4.
  Följa programmet instruktioner noga. Ofta kan du hitta en guide i att hjälpa eller i en tutorial-filer av olika program som förklarar det säkra sättet att byta maskinvaruinställningarna utan att skada din dator. Du kan åsidosätta garantin genom att modifiera hårdvaran genom icke-factory-installerad programvara, så var försiktig. För att minska fläkthastighet, hitta ett alternativ för att minska "varvtal" på fläkten, vilket är varv per minut.


Previous:nothing Next:Rambus information

Relaterade artiklar


 • hur du avaktiverar zoom på en pekplatta
 • vad är skillnaden mellan en skrivbar CD och en inspelningsbar CD?
 • hur man kan minska laptop fläkthastighet
 • skillnaderna mellan en penna & en digital penna
 • hur man helt radera en extern hårddisk
 • hur man gör en pc hård omstart
 • felsökning av en trådlös optisk mus 3000
 • AT & T datakort kommer inte att ansluta
 • försiktighetsåtgärderna för stationära och bärbara datorer
 • hur man använder en bärbar dator hd i en dator