Dator > felsökning av en Canon PIXMA MP160 skrivare

 • felsökning av en Canon PIXMA MP160 skrivare


 • Skrivare kan börja fel efter månader eller år av frekvent användning. Papper kan skapa ludd, som kan hålla sig till rullarna och göra det svårt för dokument för utskrift. Igensatt munstycke huvuden kan producera linjer eller fläckar bläck på foton, skadar emulsion. Felsökning en Canon Pixma MP160 skrivare kan vara svårt, eftersom det är en allt-i-ett-skrivare, men det finns några saker som kan göras innan den samråder instruktionsboken
  1.
  Kontrollera att strömmen levererar ordentligt anslutna. Inspektera Universal Serial Bus (USB) porten bakom den övre vänstra sidan av skrivaren. Trycka ned den till porten för att säkerställa att den är ansluten bra. Tryck på USB-kabeln i datorns port också. Om skrivaren fortfarande inte gör en korrekt anslutning, anslut USB-kabeln till en annan port på datorn. Den nuvarande hamnen kan ha skadats.
  2.
  Översyn bläcknivåerna på båda bläckpatroner. Klicka på Pixma MP160 skrivaren ikonen på skrivbordet eller aktivitetsfältet på datorskärmen. Ett nytt fönster visas med tre alternativ att välja mellan. Välj "Printer Status". En ny skärm öppnas som visar det aktuella bläcknivåerna samt utskrifter i processen. Byt ut bläckpatronerna som tyder på en låg eller tom nivå före utskrift.
  3.
  Inspektera papper matarhjul för pappersstopp. Öppna toppen av Canon-skrivaren genom att lyfta manöverpanelen, som ligger strax nedanför skannern. Vrid långsamt vit plast hjulet sitter på det inre vänstra sidan av skrivaren. Dra försiktigt ut eventuella fastnat bitar av papper från rullarna när du svänger ratten. När papperet har tagits bort, stänga panelen och göra en utskrift test.
  4.
  Rengör munstycket skrivhuvudet att korrigera linjer eller fläckar som kan visas på dokument eller foton. Klicka på MP160 skrivarikonen på skrivbordet eller Aktivitetsfältet på skärmen. Välj "Skrivarinställningar" från de tillgängliga alternativen. Välj "Underhåll" och välj sedan "Rengöring" för en grundläggande rengöring eller "Deep Clean" för en mer-grundlig rengöring. Efter avslutad, skriva ut en testsida för att se till att munstycket är rent. Svårt igentäppta munstycken kommer att behöva ersättas.
  5.
  Se handboken om skrivaren frågan är bortom enkel felsökning. Regelbundet underhåll bör utföras för att säkerställa att skrivaren fortsätter att fungera korrekt.


Previous:nothing Next:hur man defragmentera en NTFS-volym med Diskeeper

Relaterade artiklar


 • hur man läser en flash-enhet
 • hur man använder en integrerad DVI & ATI-kort på en dator
 • min Sony Vaio kommer inte att erkänna den nya RAM-minne
 • hur du tar bort gamla videodrivrutinerna
 • hur man använder bredband med en bärbar dator
 • min hp pavilion laptop tangenter fungerar inte
 • hur du ställer in ett trådlöst skrivbord
 • Hur vet jag vad ett blinkande ljus betyder på en Dell 2600?
 • hur du installerar en minneskrets i eMachines w3052
 • hur man byter DVD-enhet på Dell Dimension 9100