Dator > lägga till en andra hårddisk till en Dell Dimension

 • lägga till en andra hårddisk till en Dell Dimension


 • Installera en andra hårddisk i din Dell Dimension kan ge dig en stor flexibilitet. Du kan använda hårddisken för att lagra datafiler som kan ta upp för mycket utrymme på den primära hårddisken. Den andra hårddisk kan också användas som en plats att lagra säkerhetskopior av viktiga data i händelse den primära hårddisken någonsin upplevelser ett hårdvarufel, eller din dator blir attackerad av ett virus

  Du behöver:.
  2 AA batterier.


  1.
  Stäng av datorn och dra ut eventuella kablar som är knutna till den.
  2.
  Leta reda på sidan av datorn som det skjutlås fäst vid den. Lägg datorn med den sidan uppåt.
  3.
  Tryck på spärren upp, och håller den på plats. Medan du håller spärren, dra tillbaka locket tills den glider av din dator.
  4.
  Leta reda på hårddisken parentes. Hårddisken fästet är lodrätt skruvas fast på nedre halvan av väggen i framsidan del av din dator torn. Det finns två konsoler uppradade bredvid varandra. Ditt befintliga hårddisk i den yttre fästet. Den inre fästet kommer att härbärgera din extra hårddisk. Du kommer att märka IDE-kabel, en 2-tums hela band, och strömkabeln, ca 1 cm breda, ansluten till din hårddisk. Koppla båda kablarna och tryck kablarna till sidan.
  5.
  Ta bort fästet-låsskruven på insidan-mellersta delen av hårddisken fästet. Ta bort de andra fästet-låsskruven på den främre delen av den nedre delen av datorn. Dra hårddisken fästet innehåller hårddisken ur datorn.
  6.
  Ställ jumper inställningarna på din andra hårddisk till slav. Jumper inställningar används för att definiera vilken hårddisk är master och vilken hårddisk är slav. Kontrollera sidorna av hårddisken för att se hur du ska placera dina jumper inställningar. Dina bygelstift ligger vanligen mellan IDE stift och din makt-kabeln kopplar ihop.
  7.
  Skjut din andra hårddisk till den inre hårddisken fäste. Kontrollera att IDE-kontakten, bygelinställningar och power-kabel kopplar ihop pekar uppåt.
  8.
  Rada upp dina yttre hårddisk fäste med fästet-säkra skruvhål. Sätt skruvarna så att den yttre fästet är ordentligt mot det inre fästet.
  9.
  Leta reda på IDE-kabeln. Hitta den svarta IDE-kontakten och koppla in den i din primära hårddisken. Leta reda på grå IDE-kontakten och anslut den till din andra hårddisk. Leta två tillgängliga strömkablar, spelar det ingen roll vilka, så länge ingen annan enhet använder dem. Anslut en nätkabel till varje hårddisk.
  10.
  Skjut din sida datorlådan igen. Tryck upp på lådan tills det klickar i läge. Stå din konsol tillbaka upp och in några kablar som tidigare var inkopplad Slå på datorn. Klicka på "Den här datorn. " Din andra hårddisk kommer att hårddisken under "hårddiskar" det är inte det "C"-enhet.


Previous:nothing Next:hur man ändrar en Ethernet MAC-adress

Relaterade artiklar


 • hur du skriver ut HTML-sidor
 • hur man använder dubbla bildskärmar med Compaq 6910p
 • vad är en dator dockningsstation?
 • Felsökning ett videoinspelningskort
 • hur till låsa upp ett överskrida 2GB miniSD
 • hur tjänsten en laserskrivare
 • specifikationerna för en HP Pavilion ze 5500
 • hur reparera en DVD-RW
 • information om hårddisken i en dator
 • hur du tar bort DVD-enheten i en Toshiba 2415-S205