Dator > hur man kan jämföra spel moderkort

 • hur man kan jämföra spel moderkort


 • Moderkort kan vara både det enklaste och svåraste delen att välja när du bygger en speldator. Till skillnad processorer, grafikkort och minne, moderkort är inte högpresterande delar. Det primära syftet med ett moderkort är att tillgodose de andra delarna, vilket kan göra att välja ett moderkort enkelt. Å andra sidan, inte alla moderkort stöder alla komponenter, så vissa förhandlingar mellan moderkortet och resten av datorn vara nödvändig. Detta kräver att du jämföra tekniska specifikationer för att hitta vilka moderkort passar bäst resten av datorn. Ett enkelt sätt att jämföra specifikationer finns på Newegg. com
  1.
  Skriv in namnet på ett moderkort i sökfältet längst upp till vänster på Newegg. com. Till exempel kan du skriva "ASUS M4A79XTD EVO" eller "ASUS P6X58D Premium. " Tryck sedan på knappen "Kör" bredvid sökfältet för att utföra din sökning.
  2.
  Välj ditt moderkort från listan över sökresultat för att gå till den enskilda produkten sida, klicka på på "data"-fliken på höger sida av skärmen, bredvid "Översikt" och "Kundrecensioner" flikar. Upprepa detta för varje moderkort du vill jämföra, samt för din processor, grafikkort och minne.
  3.
  Jämför "stöds CPU" post för varje moderkortet mot "CPU Socket Type "posten för din processor. Om moderkortet inte matchar den processorn, kan du diskvalificera omedelbart det. Till exempel, om moderkortet stöder Socket bara AM3 processorer, sedan äldre AMD-processorer som Socket AM2 och AM2 + kommer inte att fungera med det moderkortet.
  4.
  Jämför "Memory Standard" post för varje moderkortet mot "Speed"-post för ditt minne. Om moderkortets "DDR" nummer inte stämmer med ditt minne, kan du diskvalificera genast att moderkortet. Till exempel, om moderkortet bara stöder DDR3-minne, sedan DDR2 och tidigare minne fungerar inte med det moderkortet. Om moderkortets hastigheter-nummer efter "DDR"-är lägre än minnets hastigheter kommer moderkortet bara att kunna köra minnet på den lägre av de två hastigheter
  5. .
  Jämför antalet "PCI Express 2. 0 x16" platser under "kortplatser" rubrik för varje moderkort med antalet grafikkort du planerar att använda. Varje grafikkort kräver, åtminstone sin egen x8-kortplats, och alla utom de dyraste moderkorten dela på en PCI Express x16 körfält bland alla slots. Det innebär att varje kortplats du använder halverar effektiv bandbredd per slot, du kan använda en kortplats på x16, två i x8 och så vidare. Om moderkortet inte stöder antalet x8 slots du behöver kan du diskvalificera den.
  6.
  Kontrollera under "Egenskaper" rubrik som varje Moderkortet stödjer antalet grafikkort du kommer att använda. När du använder två eller fler Nvidia grafikkort, detta kallas SLI. När du använder två eller fler ATI-grafikkort, det kallas CrossFireX. Endast en handfull moderkort stöder både SLI och CrossFire, och dessa är experimentella och mer benägna att felaktigheter. I allmänhet moderkort med stöd för AMD-processorer är bäst för ATI-grafikkort, moderkort och som stöder Intel-processorer är bäst för Nvidia grafikkort.


Previous:nothing Next:hur man söker upp pc processorhastighet

Relaterade artiklar


 • hur man formaterar en hårddisk att bli av med virus
 • hur man återställer patroner
 • hur man sätter in ett minneskort i datorn
 • historia bärbara processorer
 • som är en bättre processor, Pentium D eller ii Pentium?
 • hur du uppdaterar mitt grafikkort för gratis
 • hur man byter en nyckel på en IBM laptop tangentbord
 • hur man installerar XP på en SATA-enhet
 • I specifikationerna för en Dell Dimension 8200
 • hur man får ut det mesta av grafikkort