Dator > hur man fixar ett skadat SD-kort

 • hur man fixar ett skadat SD-kort


 • Eftersom tekniken har gått framåt, har SD-kort blivit norm. De är oftast används i digitalkameror för att lagra bilder. De är också vanligt förekommande för bärbara datalagring. Men du använder dem, de är värdefulla eftersom de är små, behändiga och enkelt överföras till en dator eller skrivare. Men när data som lagras på kortet blir oåtkomlig, är det oftast beror på ett kort fel

  Windows operativsystem


  1.
  Sätt in SD-kortet direkt i datorn eller i en kortläsare. Många nyare datormodeller har SD-kortplatser särskilt utformade för direkt åtkomst. Andra alternativ är att lämna SD-kortet i kameran eller annan enhet och använder rätt kabel för att ansluta enheten till datorn.
  2.
  Komma åt enheten att datorn har tilldelats SD-kort genom att klicka på "Start" och sedan "Den här datorn. " Välj den enhet som är tilldelats det kortet.
  3.
  Kopiera och säkerhetskopiera alla viktiga uppgifter från SD-kortet. Detta är endast möjligt en del av tiden. Ett fel kan begränsa dig från att kunna få tillgång till informationen. Det finns också en chans att allt på kortet raderas grund av ett fel.
  4.
  Formatera SD-kortet. Högerklicka på den enhetsbeteckning och välj "Format". All information på kortet, även tillgänglig eller inte, kommer att raderas permanent. När formaterad är katalogstrukturen återskapas och kortet skall ha full tillgång. Om inte, ta hand om och byta ut kortet.

  Mac OS X


  1.
  Sätt ditt SD-kort direkt i datorn eller i en kortläsare. Många nyare datormodeller har SD-kortplatser särskilt utformade för direkt åtkomst. Andra alternativ är att lämna SD-kortet i kameran eller annan enhet och använder rätt kabel för att ansluta enheten till datorn.
  2.
  Komma åt enheten att datorn har tilldelats SD-kort genom att klicka på ikonen som blivit skapade på skrivbordet.
  3.
  Kopiera och säkerhetskopiera alla viktiga uppgifter från SD-kortet. Detta är möjligt endast en del av tiden eftersom ett fel kan begränsa dig från att komma åt informationen. Det finns också en chans att allt på kortet raderas redan på grund av ett fel.
  4.
  Tillgång till dina SD-kort via "Skivverktyg". Klicka på "Go" på skrivbordet i verktygsfältet och sedan "Verktyg" och sedan "Skivverktyg".
  5.
  Välj ditt SD-kort köra på vänster sida panel.

  6.
  Formatera SD-kort genom att klicka på "Radera". Välj format för ditt SD-kort. MS-DOS (FAT) är standard. Detta är frivilligt, men om du vill, ge din disk ett namn. Vid denna punkt, all information på kortet, om du kunde komma åt det eller inte, kommer att tas bort permanent. Efter avslutad, bör din SD-kort vara fullt tillgängliga. Om inte, är det dags att göra sig av och byta ut kortet.

  Tips och varningar


 • När du använder en sekundär enhet att ansluta SD-kort till datorn, det är mycket mer felbenägen. Om du har problem med att läsa informationen från kortet eller formatera kortet, behöver detta inte nödvändigtvis betyda att ditt kort är defekt. Innan den ger upp på kortet, anslut kortet till datorn direkt eller via en kortläsare. Upprepa sedan alla nödvändiga åtgärder.
 • Formatera ett SD-kort är permanent. All information som för närvarande på SD-kortet om det finns några, kommer att vara permanent. Därför måste du kontrollera att uppgifterna antingen är oanvändbar eller ingen betydelse.

Previous:nothing Next:Nackdelen med ddr3

Relaterade artiklar


 • Hur hittar jag bilder som flyttats till en extern enhet i photoshop?
 • hur man fixar ett skadat SD-kort
 • vad är DDR333 RAM?
 • hur man byter ett Realtek ljudkort i Windows XP
 • tekniska specifikationer för en Toshiba Satellite A135
 • laptop vs skrivbord för pc-spel
 • hur man installerar en Linksys trådlös USB-hubb till xp
 • hur du optimerar en dator för ljud
 • hur man byta en intern hårddisk
 • hur du skriver ut mer än en bild på en sida