Dator > hur du ställer in en extern bildskärm med en bärbar dator

 • hur du ställer in en extern bildskärm med en bärbar dator


 • De flesta bärbara datorer levereras beredda att acceptera en vanlig VGA skärm anslutning --- den blå eller svarta rektangulära kontakten från baksidan av monitorn. Bildskärmen ansluts till VGA-porten på den bärbara datorn på samma sätt skulle det på baksidan av en vanlig stationär PC. Vissa bärbara datorer är konfigurerade för att automatiskt byta till den nya skärmen, men att manuellt ändra mellan den bärbara datorn bildskärm och den externa en är enkel att göra. Vissa upplösningar kan också kräva vissa finjusteringar att dra nytta av den externa bildskärmen fulla videofunktioner.
  1.
  Anslut monitorn till den bärbara datorn rektangulära VGA-port och en strömkälla. VGA-porten är oftast placerad på sidan av den bärbara datorn, men vissa modeller använda baksidan av den bärbara datorn.
  2.
  Slå på bildskärmen och vänta och se om den bärbara datorn automatiskt till den nya bildskärmen, som visas med den bärbara skärmen händer tom och bilden visas på den externa bildskärmen.
  3.
  Tryck "Fn"-tangenten + F3, F4, F5, F8, eller F9, beroende på den bärbara modellen att bläddra igenom de olika konfigurationerna bildskärmen. Lämplig "F" tangenten bestäms genom att placera symbolen som ser ut som en bildskärm. HPs datorer använder "Fn + F4" till exempel. De flesta bärbara datorer erbjuder valet att ha bilden på den bärbara skärmen bara, den externa bildskärmen endast, eller på båda skärmarna samtidigt.
  4.
  Öppna Egenskaper för bildskärm panelen till böter -finjustera upplösningen och ytterligare alternativ visas. I flesta fall inte kommer att bli nödvändigt eftersom den bärbara datorn kommer automatiskt att välja den optimala konfigurationen. I Windows XP, högerklicka var som helst på skrivbordet och välj "Egenskaper", klicka sedan på fliken "Inställningar". I Windows Vista /7, högerklicka på skrivbordet och klicka på "Anpassning", välj sedan "Justera bildskärmens upplösning. " Mac-användare tillgång till "Systeminställningar" skärm från "Apple"-menyn och klicka sedan på "Bildskärmar"-ikonen.
  5.
  Gör önskade upplösning förändringar och justera eventuella ytterligare alternativ. För Windows, klicka på "Apply" och sedan "Acceptera". För Mac, klicka på önskad upplösning för att göra ändringen. Enkelt uttryckt, ju högre upplösning desto mer pixlar visas på skärmen. Detta möjliggör mer i detalj, men gör också objekt visas mindre. Lägre upplösningar göra saker större, men mindre detaljerad.
  6.
  Svara "Ja" eller "nej" när dialogrutan frågar om du vill behålla den valda inställningarna baserat på förhandsgranskningen som visas på skärmen.

  tips och varningar


 • Vissa bärbara Mac-datorer kräver en Mini-DisplayPort till VGA-adapter innan en extern bildskärm kan anslutas. Stegen för att ansluta bildskärmen förblir desamma.

Previous:nothing Next:specifikationerna för Compaq sr1901wm

Relaterade artiklar


 • Ska jag ta bort lite musik från en PC för att frigöra utrymme?
 • konfigurerar två bildskärmar
 • varför är bokstäver på ett tangentbord All Mixed Up?
 • historia laserskrivare
 • hur man helt radera en extern hårddisk
 • specs på en HP Officejet j6450
 • Felsökning en Microsoft trådlös mus
 • Hur ställer jag upp en HP F2180 deskjet?
 • hur man skriver ut till en delad skrivare i Vista
 • hur felsöker jag Microtek scannrar?