Dator > hur du justerar färgen på en bärbar dator

 • hur du justerar färgen på en bärbar dator


 • Användare av bärbara datorer kan justera RGB inställningen till sina personliga preferenser. "Röd Grön Blå", mer känd som RGB, är färg som styr färgen som visas på din bärbara dator skärm. Generellt finns det två inställningsalternativ: 16-bitars och 32-bitars. 32-bitars alternativet är att föredra färginställning på grund av de extra 16 miljoner färger det ger i jämförelse med 16-bitars miljö. RGB-inställningen är tillgänglig och uppdateras genom att gå till Microsoft dialogrutan Egenskaper för Bildskärm finns i Vista, Windows 7 och XP-operativsystem. Justera

  färg på en Windows XP dator


  1.
  Högerklicka på skrivbordet skärm. Välj "Egenskaper" från popup-rutan och klicka sedan på fliken "Inställningar" finns i det övre högra sidan av fönstret.
  2.
  Klicka på rullgardinsmenyn nedanför där det står "Färgkvalitet" och klickar på någon av de alternativ som finns att välja det. Där kommer du att kunna välja din RGB inställning. Val visas kommer antingen att 16-bitars (medium), 24-bitars (hög) eller 32-bitars (högst).
  3.
  Klicka på "Apply"-fliken när du valt önskad färginställning och klicka på "OK".

  Justera färg på en Vista laptop


  1.
  Gå till din bärbara dator på "Start"-menyn genom att klicka på knappen som sitter på nedre vänstra sidan av skärmen. Klicka på "Kontrollpanelen" och välj "Utseende och Anpassning" alternativet. Klicka på "Anpassning" och sedan på "Display Settings".
  2.
  Klicka på rullgardinsmenyn nedanför där det står "Colors", beläget inom dialogrutan längst ner till höger sida. Där kan du välja önskat RGB inställning. Färg inställningar kommer antingen att på medellång 16-bitars, höga 24-bit eller högsta 32-bitars.
  3.
  Klicka på "Apply"-fliken och klicka sedan på "OK" för att spara färginställningar.

  Justera färg på en Windows 7 Laptop


  1.
  Gå till "Display Settings" dialogrutan. Att utföra denna uppgift klickar du på "Start"-menyn, välj "Kontrollpanelen", klicka på "Utseende" och klicka sedan på "Anpassning. "Välj" Visa "och klicka sedan på" Ändra bildskärmsinställningar. "Klicka på" Avancerade inställningar "och klicka på fliken titeln" Monitor ".
  2.
  Gå till" Colors " avsnitt som ligger i nedre delen av dialogrutan. Här kan du välja önskad RGB inställning. alternativ att välja mellan i en bärbar dator med Windows 7 är 16-bitars (High Color) eller 32-bitar (True Color).

  3.
  Klicka på "Apply"-fliken och "OK" för att uppdatera, spara och stäng Bildskärmsinställningar dialogrutan.


Previous:nothing Next:hur du ställer in en extern bildskärm med en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • Hur får man en flash-enhet för att läsa på XP
 • Fakta om USB-kablar
 • hur man installerar minne i en HP presario
 • hur man byter RAM i en Asus Eee PC
 • hur man installerar ett grafikkort utan en CD
 • hur man laddar en flash-enhet
 • hur man kopiera en fullständig cd till ett CF-kort
 • hur man hittar ditt skrivbord trådlösa kort
 • felsökning av en trådlös optisk mus 3000
 • hur du skriver ut mer än en bild på en sida